Wpis z mikrobloga

@Cyprok po prostu mnie wkurza, że takie rzeczy wiąże się z opcją polityczną, bo służy to jedynie ośmieszeniu konkretnego ruchu, podczas gdy nie jest to postulatem politycznym. Przez to potem ludzie głosując kierują się np. tym, że "kurde, na lewicę nie zagłosuję, bo to Szury uważające, że otyłość jest zdrowa", albo "nie no, na prawicę nie, bo oni są antyszczepionkowcami", a świadomy wyborca powinien jednak dokonać wyboru na podstawie programu danej
  • Odpowiedz
@Szyszka922: No ale nie wiem czym tu się denerwować, no naprawdę nie jest tajemnicą, że na wszelkich "ciało pozytywnych" stronkach najczęściej przemycane są treści bardziej lewicowo światopoglądowe, raczej nie widziałem, aby z tym utożsamiała się szeroko pojętą prawica i ciężko mi tego nie utożsamiać z lewicą światopoglądową.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Zresztą gazetka nic nie musi pisać, żeby zobaczyć, że w kwestii otyłości w społeczeństwie jest coś nie tak. Wyzywanie, poniżanie i obrażanie otyłych osób

@NonOmnisMoriar: A czy to możliwe, że prawdą jest zarówno to, że osoby otyłe są często okrutnie wyśmiewane, jak i to że otyłość jest niezdrowa a udawanie, że da się być zawsze otyłym i jednocześnie szczęśliwym i pewnym siebie człowiekiem jest po prostu szkodliwym kłastwem?

+Te gazetki
  • Odpowiedz
: o, widzę że kolega ma rozeznanie w tym s----------u. Dodam, tylko że to jest tak daleko posunięte, że otyłość jest mieszana z tożsamością, z "ja" osoby otyłej. Tzn. jak chudnie to tak jakby ginęła, bo przestaje istnieć jako gruba osoba. Stąd potem na tej piramidzie s--------j logiki, każdy kto zachęca do diety, fit stylu życia, ogółem zrzucenia sadła osoby otyłe - nawet lekarz - jest przez neolewackich spierdoksów szkalowany o mowę
  • Odpowiedz
@Szyszka922: się rozpisałeś zamiast 2 ostatnie słowa napisać. Można głupich starych oskarżać o upasienie potomstwa, ale tak samo można o wychowanie i wszystko praktycznie. Ja tam kiedyś je w miarę szanowałem, a trzeba było ignorować. To teraz mam uraz. Im grubsza tym bardziej p------a. Szkoda, że nie nanosiłem na wykres, wyszła by śliczna regresja liniowa.
  • Odpowiedz
wg durnych pisemek i durnych facetów to kobieta kończy się na 55kg.

@oszty: zgadzam się, wiadomo ze inaczej bedzie wygladac kobieta wazaca 55 kg majaca 180 cm a inaczej majaca 150 cm wiec powinno byc

kobieta konczy sie na wadze wzrost minus 118 - 120 cm

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@ImInLoveWithTheCoco: Ludzie propagujący modelki +size i otyłość jako coś pożądanego powinni iść do więzienia za czyn o wysokiej szkodliwości społecznej.

Gdybym zrobił kampanię, że warto jest mieć zapalenie płuc albo WZW to każdy by się pytał - czy mnie p------o?

To grubasy na tym tracą! To oni zostali okłamani, że są zdrowi a tak na prawdę rujnują swoje
  • Odpowiedz
@OddajButa123: Przecież to nawet przegrywa z prostą logiką. Jeżeli ważysz powiedzmy o połowę, czy dwa razy więcej niż twoja optymalna waga, to twój organizm musi odpowiednio ciężej pracować. Cały organizm. Od stawów po organy. Serce musi to wszystko ukrwić, płuca natlenić, układ pokarmowy te monstrualne ilości jedzenia przetrawić, krzyż nosić to sadło, no i wspomniane stawy - ja naprawdę jestem ciekaw co to postępowe lewactwo mówi o nich w kontekście
  • Odpowiedz