Aktywne Wpisy

vorky +47
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
labelle +5
Moi rodzice całe życie prowadzili gospodarstwo rolne i praktycznie nigdzie nie jeździli. Nigdy nie widzieli morza ani gór, nie byli też za granicą. Wcześniej nie mieli takiej możliwości, a później, gdy już mogłam ich gdzieś zabrać, opiekowali się leżącą babcią. Babcia zmarła dwa miesiące temu i myślałam, że wreszcie po tylu latach będą mogli choć na chwilę odetchnąć i gdzieś wyjechać.
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i

Całkowicie ignorując kwestie bugów i wydajności na konsolach (bo to oczywiste, że muszą ja poprawić żeby odzyskać resztki honoru) pojawiła sie jedna fajna wypowiedź:
Naszła mnie taka myśl - co jeśli AI jest całkowicie wyłączone? Mamy przecież mase wywiadów z Nigh City Wire gdzie opowiadają o tym, że pracują nad zaawansowanym AI i wątpię, że widzimy tego efekt teraz w grze.
To co dostaliśmy wygląda troche jak placeholder, którym psługiwali się do testowania rzeczy w trakcie developmentu (podstawowe zaludnienie bez większego celu, policja spawnująca sie po popełnieniu przestępstwa do testów "wanted level"). Z mojej perspektywy wygląda to jak element wstawiony do testowania wydajności gry, tylko po to żeby zróżnicowane elementy spawnował się na ekranie. Prawdziwe AI (jeśli są w stanie je naprawić) będzie zapewne o wiele bliższe temu, czego oczekują gracze. Tylko nasuwa się pytanie - czy w ogole poświęca jakieś zasoby, żeby to popremierowo wprowadzić.
#cyberpunk2077
źródło: comment_1608041233iSN4Um8xFgVZ7k5MtPBIIH.jpg
Pobierztaktykę miałem taką aby teraz przejść raz a potem drugi inną klasą ale jak czytam to tylko kilka pierwszych misji się różni a potem to już nic więc może lepiej odinstaluję
@thewickerman88: Zrobienie AI od nowa raczej nie wchodzi w gre i nawet bym nie podnosił dyskusji o tym. W pierwszym wpisie chodziło mi raczej o to, że to AI istnieje (zabugowane lub zbyt obciążające sprzęt) tylko zostało na szybko podmienione na placeholder który służył do testowania mechanik i wydajności gry na wczesnym etapie produkcji.
To wręcz niemożliwe, żeby CDP nie pomyślał
@Python: no i to jest właśnie problem. Decyzje zostały podjęte przez management i koniec. Nie było czasu by to zrobić. Szczególnie że zapowiadali od początku że będą niezależnie kodować zachowania npców-czyli od początku ich pomysłem było tylko hardkodowanie kolejnych
Dla mnie to bardzo pozytywne info. Nie nastawiałem się na to że coś rusza w kwestii AI, a te słowa dają jakąś nadzieję.
Czytałem, że z AI i fizyka walczyli od 2017 roku i mieli z nimi największe problemy, bo silnik nie pozwalał na ich implementację. Do pewnych rzeczy nie jesteś w stanie zmusic silnika i nic tego nie zmieni poza przepisaniem gry na nowym silniku.
https://pclab.pl/news78417.html
#gielda
@Variv: a ja myślałem że to gra RPG i nie ma jednego słusznego sposobu na granie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jakiś modder to zauważył przypadkiem xD