Wpis z mikrobloga

Na reddicie pojawiła się fajna nitka z pytaniami udziałowców do CDPR https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kd7nxe/stakeholders_meeting_audio_recording/

Całkowicie ignorując kwestie bugów i wydajności na konsolach (bo to oczywiste, że muszą ja poprawić żeby odzyskać resztki honoru) pojawiła sie jedna fajna wypowiedź:

K: Are the patches just purely looking at glitches/bug/crashes or will there be gameplay improvements? What about AI and NPC behaviour?

CDPR: To be honest those are the same for us. AI and NPC behaviour for us are the bugs.

Naszła mnie taka myśl - co jeśli AI jest całkowicie wyłączone? Mamy przecież mase wywiadów z Nigh City Wire gdzie opowiadają o tym, że pracują nad zaawansowanym AI i wątpię, że widzimy tego efekt teraz w grze.

To co dostaliśmy wygląda troche jak placeholder, którym psługiwali się do testowania rzeczy w trakcie developmentu (podstawowe zaludnienie bez większego celu, policja spawnująca sie po popełnieniu przestępstwa do testów "wanted level"). Z mojej perspektywy wygląda to jak element wstawiony do testowania wydajności gry, tylko po to żeby zróżnicowane elementy spawnował się na ekranie. Prawdziwe AI (jeśli są w stanie je naprawić) będzie zapewne o wiele bliższe temu, czego oczekują gracze. Tylko nasuwa się pytanie - czy w ogole poświęca jakieś zasoby, żeby to popremierowo wprowadzić.

#cyberpunk2077
Python - Na reddicie pojawiła się fajna nitka z pytaniami udziałowców do CDPR https:/...

źródło: comment_1608041233iSN4Um8xFgVZ7k5MtPBIIH.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wszystko mają ale nie pokazują wypuścili bubel, co wy macie za tok myślenia?

@fraciu: Kto napisał że mają? Przecież jasno napisałem że prawdopodobnie jest spieprzone/nie działa ale pewnie istnieje w jakiejś surowej formie. Tok myślenia jest taki, że sie na koniec wszystko zesrało i żeby gre wypuścić pewne rzeczy podmienili / schowali.
  • Odpowiedz
@Python: Na dziś podobno wszelkie inne projekty zostały odstawione na półkę i pierwsze co, to zajmą się wersjami konsolowymi. Co do AI to raczej może być nie w pełni zaimplementowane a nie wyłączone. Patchem raczej tego dodać się nie da (choć główna zasada game devu temu przeczy).
Po kilku godzinach gry widać, że ten tytuł jest konstruktem pod multi.
  • Odpowiedz