Wpis z mikrobloga

Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który też nigdy ich mieć nie chce. W domu cisza, spokój i porządek, żadnych wrzasków, krzyków, i porozwalanych wszędzie zabawek i śmieci, tylko ja i moja ukochana @Sandrinia () Kiedy chcemy to sobie wychodzimy, kiedy nie chcemy to sobie piwniczymi cały weekend i się opierd*lamy, cały czas wolny dla nas, pełny relaks. A i na drobne przyjemności przeważnie zawsze się znajdzie jakiś cash, bo na gnoja nie trzeba wydawać. Tak właśnie trzeba żyć, mówię Wam Mirki, Mirabelki, nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
Zgrywajac_twardziela - Jak wspaniale jest nie mieć dzieci, i mieć #rozowypasek który ...

źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg

Pobierz
  • 451
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sandrinia: są ludzie, którzy żałują rodzicielstwa, są tacy co żałują samotności, a są tacy co żałują, że coś ich ominęło. Prawda jest taka, że o tym, czy będziesz żałowała rodzicielstwa zdecydujesz dopiero jak będziesz miała swoje dzieci. Ja cudzych dzieciaków nie znoszę i gardzę madkami co wklejają zdjęcia swoich kaszojadów na fejsa, albo myślą, że ich dzieci są najważniejsze. Po prostu co swoje to swoje.
  • Odpowiedz
@spacja_enter: no i super, czujesz się spełniony jako ojciec i spoko, ale wiedz, że nie kazdy tak czuje. My mamy cudowne wspomnienia, wspólne życie, wspólną radość, rzucamy się sobie na szyję z utęsknieniem nawet jak nie widzieliśmy się przez godzinę i jest git, skoro dobrze nam z tym to po co na siłę to zmieniać ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: nie znam wszystkich tagów na tym portalu ;* Zresztą w dupie mam czy ktoś planuje dzieci czy nie, ale OP ze swoim różowym najpierw pisze na mirko, że nie chce dzieci i że to jest super, a potem nie jest w stanie zaakceptować, że ludzie piszą zarówno pozytywne jak i negatywne odpowiedzi na ten post XD to po co go właściwie tutaj zamieszcza skoro nie chce dopuszczać do siebie
  • Odpowiedz
@Chaqq: stary, sandrinia twierdzi ze ja wszedzie atakuja z tego powodu ze nie chce miec dzieci. Przychodzi do pracy a tam wszyscy od razu z pytaniem gdzie jej dziecko xD Op i opka zyja w jakims wirtualnym wykopowym zwiazku z demagogiami ktore tworzq sie w ich glowie, naczytali sie mirko i maja schizofrenie paranoidalna
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: k---a mać jak nie w jedną to w drugą stronę. Jedni chcą mieć dzieci a drudzy nie chcą, każdy jest inny i każdy ma inne widzi mi się. Śmianie się z czyichś wyborów jest niedorzeczne. Okay, są wybory, w przypadku których po prostu nie da się nie zaśmiać ale w przypadku chęci posiadania dzieci lub braku tej chęci to osobista indywidualna decyzja. Inna sprawa jest wtedy, kiedy jakiś anty
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela: uwierz mi, to właśnie my którzy mamy dzieci cieszymy się z tego że właśnie tacy ludzie jak Wy ich nie chcą. Tutaj łańcuch egoizmu, zadufania w sobie, uważania się za bycie c--j wie kim się kończy(co pokazałeś w tym można rzec gównowpisie)
Mam kilkoro takich ludzi w robocie, znam ich także prywatnie. Stosunki czysto zawodowe, bo prywatnie to totalny szur.
  • Odpowiedz
@Sandrinia: @Zgrywajac_twardziela: Jak zwykle na mirko przeważąją skrajne opinie (przynajmniej w tych postach które chciało mi się przeczytać ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Chcenie/nie chcenie dzieci to bardzo ciekawy i wydaje mi się ważny temat.
To co napisał OP

nie dajcie sobie wmówić że potrzebujecie dziecka jak go nie chcecie

Jest IMO sedno całej sprawy, jednak działa i w drugą stronę: Nie dajcie sobie
  • Odpowiedz
Dlaczego zawsze jest agresja w stronę ludzi, którzy nie chcą mieć dzieci? XD lepiej, żeby sobie zrobili, bo przecież kto szklankę wody poda i byli c-------i rodzicami?

@somskia: szklankę z wodą podają przeważnie panie z DPSów ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Zgrywajac_twardziela
@BarkaMleczna

Ok ale ja jednak będę płodził minimum trójkę bo lubię zamieszanie,hałas i fajnie będzie jak mi ktoś klucz poda, trawę skosi, uśmiechnie się, zrobi mi psikusa, będziemy razem się bawić jak będzie śnieg to lepić bałwana, będę rozwiązał ich problemy itp itd..Tylko muszę znaleźć jeszcze matkę dla mych dzieci i zarobić siano.. Pozdrówka.
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: ok, zgodze się.
Ale przychodzą momenty, jak ostatnio u mnie w rodzinie.
Babcia umiera i dziadek zostaje sam.
I co wtedy? Wszyscy koledzy i kolzanki w pewnym momencie zycie poswiecili rodzinie i znikneli, inni tez umarli.

Dziadek rozplakal sie ze dziekuje nam za wsparcie i nie wie co by zrobil
  • Odpowiedz