@TrisMegi: Zdarzyło mi się kilka razy dostać premie o wysokości 2-3x wyższej niż regularna pensja za „zaangażowanie”, czyli dbanie o terminy i dowożenie przed czasem, a pracuje w polskim IT
@TrisMegi: aby dostać premię to trzeba się wykazać a jak się ma Polak wykazać jak w Polsce się nic nie wytwarza tylko klepie się na taśmie produkcyjnej Niemca?
zauważyłem i doceniam pańskie starania - dobra robota!
@powaznyczlowiek: ta, żeby chociaż tyle było. Ja dopiero będąc już na wypowiedzeniu się dowiadywałem, że robiłem dobrą robotę i w sumie to fajnie by było jakbym jednak został itd. Januszy biznesu nie stać nawet na dobre słowo dopóki im się nie pali pod dupą...
@Shatter: Teraz beznadziejnie, skończyłem college i szukam pracy w it, bez skutku ze względu na covid i zapewne to, ze mam takie obywatelstwo jakie mam. Aplikowałem do wielu firm, póki co cisza. Pracuje w malym sklepie, cisza i spokój, ale to nie jest to.
źródło: comment_1606464212AjRABZRX10FGcF7fOOLKMr.jpg
PobierzPóki co sam fakt jak niektórzy u nas reagują na motywację pracownika premią zamiast batem świadczy jakie to jest abstrakcyjne :P
Komentarz usunięty przez autora
@powaznyczlowiek: ta, żeby chociaż tyle było. Ja dopiero będąc już na wypowiedzeniu się dowiadywałem, że robiłem dobrą robotę i w sumie to fajnie by było jakbym jednak został itd. Januszy biznesu nie stać nawet na dobre słowo dopóki im się nie pali pod dupą...
Komentarz usunięty przez autora