Wpis z mikrobloga

pięknie się ludzie zesrali, ze w elitarnym mega odpowiedzialnym zawodzeni zarabia się w miarę elitarne pieniądze xd Lepiej niech wykopki nie dowiedzą się ile potrafi wyciągać elektryk albo mechanik. Wtedy dopiero się zesraja #programista15k (co 3 wpis jest od użytkowników powiązanych z programowaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°) , którzy na wykopie wzajemnie lizali się po jajkach jak to zarabiają krotność tego co lekarz a rzeczywistość to myślenie zweryfikowała bardzo szybko itp xd
Efektem tego działania może być ograniczenie płacy w NFZ i jak myślicie co się wtedy stanie? Poprawi się sytuacja czy każdy kto będzie się chciał leczyć będzie to musiał robić w ramach drugiego ubezpieczenia np w ramach lux Medu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#lekarz100k #lekarz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@elofrytki: elitarność polega na podejmowaniu decyzji mogącej zaskutkować nawet śmiercią drugiego człowieka, decyzji takich podejmuje sie dziesiątki, czasem setki dziennie. To jest ta elitarność, drugim powodem są mega ciężkie skudia, kolejnym ciężka redydentura, kończona ciężkim egzaminem. Pewnie jeszcze cos by się znalazło
Wejść może każdy kto umie zdać maturę na >80% z biologii i chemii, wiec nie wiem skąd "nie pozwalają nikomu wejść" xd
  • Odpowiedz
moj brat jest elektrykiem, zarabia na rekę około 30k.

@LewCyzud: I zawsze to samo. Elektryk - podobnie jak lekarz to nie jest latwookreslane.

"specjalizacji" elektrycznych, jak i lekarskich, jest sporo. Cos blizej?

Budowlanka? UR? B2B? UoP? samochodowy? budzetowka, prywata No i za ile godzin itp. Cos za malo danych zebym wiedzial w ktora strone elektryczna tym razem isc i czy mi sie to oplaci :D
  • Odpowiedz
elitarność polega na podejmowaniu decyzji mogącej zaskutkować nawet śmiercią drugiego człowiek

@LewCyzud: OJOJOJ tos odlecial :D

Jak ja podpisze papiery ze szafa jest bezpieczna a sie okaze ze nie jest to ide siedziec. Nie obroni mnie zaden biegly z
  • Odpowiedz
  • 0
@dobry-informatyg: tutaj śmiałem się z programistów, im się uroiła elitarność. Pamietam jak na wykopie kilka lat temu porównywali się do prefosorow medycyny. W sensie, ze od nich więcej zarabiają. Nie wiedząc przy tym, ze ten profesor w 10 dni zarabia więcej niż oni w rok XD
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: gdzie poleciałem? Ty mówisz o odpowiedzialności karnej, a ja pisze o podejmowaniu decyzji która może zaskutkować uszczerbkiem na zdrowiu lub śmiercią. W tym przypadku miej pretensje do Sędziów.
  • Odpowiedz
W tym przypadku miej pretensje do Sędziów.

@LewCyzud: Jak do sedziow? Ty myslisz ze sedzia to jest "polbog"? Zaden sedzia nie wie wszystkiego no bo nie moze.

I dlatego jest cos takiego jak biegly. Sedzia nie moze byc jednoczesnie lekarzem, mechanikiem, ekspertem od przepisow drogowych itp. I dlatego powoluje sie bieglych.
  • Odpowiedz
  • 0
@gorzki99: no to trzeba zatrudnić na biegłych do spraw lekarskich programistów15k albo zatrudnić chatgpt. W każdym razie to dalej wina prawa , no chyba ze wszędzie na świecie tak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz