Wpis z mikrobloga

@jaroty: W Radiu Gdańsk myślę że można by Złote Goebelsy rozdawać, słuchałem tej rozgłośni od zawsze, kiedyś była to na prawdę fajna, zaangażowana lokalnie stacja, z reporterami którzy potrafili obiektywnie podejść do sprawy. Teraz wylewa się tam takie szambo że czasem jak wpadnie w aucie publicystyka stamtąd to chce się pawia puścić, z Szadółek tak nie daje #pdk
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@StalowyRoman: słuchałem jeszcze tego radia jakieś 8 miesięcy temu i nawet rekomendowałem ludziom, którzy przeprowadzili się do Trójmiasta. Szczególnie ceniłem sobie audycje lokalne, opisujące życie Kaszubii, ale z przyjemnością słuchałem audycji prowadzonych przez Moroza/Mroza (już nie pamiętam), taka audycja po angielsku, relacje sportowe, przy których czułem się jak na stadionie. W końcu jednak przestałem, obrzydziły mi msze, zapraszanie ludzi z pisu, horały, płazyńskiego, narracja, że tylko partia ma rację. Szkoda,
  • Odpowiedz
@sssabae: Prawda, a im dalej wstecz, tym moim zdaniem było lepiej. Niszczą wszystko, ale ewidentnie specjalizują się w mediach i sądownictwie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jedyne czego się da jeszcze słuchać to chyba tylko muzyczne, zwłaszcza Gitarmania Skawińskiego.
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: radio Gdańsk to radio regionalne, a nie miejskie.
A tak to masz rację, wystarczy wejść na m.radiogdansk.pl i poszukać gdzie są info o protestach. Są, ale zmarginalizowane. I oczywiście bez zdjęć.
  • Odpowiedz
@StalowyRoman Ostatnio o tym samym rozmawiałem z kolegą z pracy.
Kiedyś to było świetne radio z szerokim horyzontem muzycznym i dość neutralne ideologiczne. Stawiane za wzór radia regionalnego.
Teraz co nie włączę to msza czy wywiad z kimś z partii wiadomej.
Przynajmniej Trójmiasto.pl jeszcze daje radę ()
  • Odpowiedz
@StalowyRoman: witaj w klubie kolego. Ja słuchałem RG jak jeszcze w bloku informacyjnym podawali jakie statki wchodzą, a jakie wychodzą do/z portów. Z wielkim żalem obserwuję jej upadek.
  • Odpowiedz
  • 0
@Gluptaki faktycznie, jak przeglądałem to było na samym dole stronki. Natomiast sprawdzałem serwisy informacyjne i fejsa i było o gaciach Sołtysa Pcimia, ale nic o tłumach na ulicy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gluptaki: nie zmienia to faktu, że RG to od czasu nowego-starego prezesa, dno i metr mułu. Jedno co zostało dobre, to audycje muzyczne (może poza sobotnio-porannym kowbojem, który lubuje się w country rodem z autotune), dziennikarze sportowi i jeszcze kilka osób.
Ale cały blok informacyjny i publicystyczny to masakra + do tego jakieś kresowe saloniki, na które zwyczajnie wyłączam radio.
  • Odpowiedz