Aktywne Wpisy
Alzena +151
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
Wszystkooo_ +78
Mam od wczoraj pewną rozkminę i chyba zniszczyło mi to dzieciństwo.
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
Na pewno większość 25+ kojarzy kiedyś bardzo popularną w Polsce telenowelę "Zbuntowany Anioł" z Natalią Oreiro jako Milagros. Serial argentyński, całkiem fajny, bo bohaterowie nie byli płaskimi postaciami. Oglądali nawet faceci, bo Oreiro była tam całkiem, całkiem ten. Generalnie chodziło o to, że ona latała za blondynem (Facundo Arana), który chciał ją wielokrotne wykorzystać, zdradzał ją, ranił, mścił się na niej
Piszę z anonimowych ponieważ nie chcę aby siksy z HR się potem na mnie mściły za to co zaraz powiem.
Jestem Senior Programistą i aż się we mnie zagotowało jak czytałem ostatni wysryw rekruterki.
Po pierwsze:
To że wołamy sobie takie stawki wynika z tego że posiadamy wiedzę którą trzeba zdobywać kilkanaście lat. Kiedy ty piłaś p--o pod żabką z oskarkami z klasy wyżej i kiedy później na studiach typu socjologia albo inna anglistyka nabijałaś się codziennie na innego drąga ricardo albo jakiegoś innego mokebe to MY siedzieliśmy w piwnicy i uczyliśmy się nowych algorytmów, struktur danych, paradygmatów programowania, protokołów sieciowych, baz danych i tysiąca innych rzeczy o których nie masz zielonego pojęcia oprócz kilku buzzwordów które wykułaś na pamięć.
To są dziesiątki tysięcy godzin nauki i oprócz zapału wymaga to intelektu który posiada może kilka procent populacji. Za wiedzę oraz intelekt się płaci. Ciesz się że zarabiasz aż 1/3 naszych stawek bo twoja wiedza to max 1% z tego co my wiemy.
Po drugie:
Te wszystkie w twoim mniemaniu super stanowiska w prestiżowych firmach na które rekrutujesz w polsce to tak naprawdę gównoprace przy projektach, których zachód nie chce ruszać nawet za 2x większy hajs. Całe szambo z US, kod pod hindusach oraz biznesowe gówna lecą do nas bo polacy zrobią to 3x taniej i lepiej. Te 15k nawet na rękę to tak naprawdę psie pieniądze za wiedzę którą posiadamy i za robienie w tym chłamie który twoi klienci sprowadzają do PL. Dobry murarz potrafi tyle wyciągnąć a nie musi się ciągle kształcić po godzinach i psuć sobie oczy oraz kręgosłup od siedzenia po 12h przed komputerem.
Po trzecie:
Mam w dupie to że macie takie umowy z klientem że nie podajecie nazwy firmy ani widełek. Jakby wszyscy mieli takie podejście jak ja czyli nie zaczynam rozmowy bez tych informacji to już dawno klienci by zmądrzeli i zaczęli podawać te podstawowe informacje. Ale oczywiście polscy programiści to debile że godzą się na takie "rekrutacje" w ciemno jak widać.
Po czwarte:
B2B to standard w obecnych czasach bo kto by chciał być okradany z 30% pieniędzy na UoP? Chyba tylko idiota.
Po piąte:
Przyjdzie czas na seniorów? Słyszę to od 10 lat a moja stawka godzinowa ciągle rośnie XD
#programista15k #bekazhr #programowanie #naukaprogramowania #bekazpodludzi #pracait #b2b #dzialalnoscgospodarcza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f6b9dcef49ad326e7b1af4a
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Komentarz usunięty przez moderatora
@AnonimoweMirkoWyznania: ja p------ę, nie odpowiada się bejtem na bejt
Zaakceptował: LeVentLeCri
Komentarz usunięty przez autora
@AnonimoweMirkoWyznania: I TERAZ KIEDY ŚWIAT PŁONIE I BARBARZYŃCY STOJĄ U NASZYCH BRAM MASZ CZELNOŚĆ PROSIĆ MNIE O POMOC?
@AnonimoweMirkoWyznania: bitch please we wro jest kardiolog biorący 500zł za wizytę (bo młodzi nie mogą wejść na rynek i nie ma konkurencji)