A gdzie ktoś komuś cokolwiek nakazuje i zakazuje. Stwierdzam jedynie prosty fakt istniejący od początku istnienia ludzkości. Dobra materialne są dobre na krótką metę a niektórzy rozumieją to gdy już jest za późno bo pociąg odjechał. Pozostaje wtedy zgorzknienie i samotność często jeszcze maskowana gadaniem że jest się szczęśliwym.
@ediz4: Chodzi mi o twój ton wypowiedzi. Każdy może robić, co chce, nie musi mieć dzieci, ale na pewno będzie zgorzkniałym
Chodzi mi o twój ton wypowiedzi. Każdy może robić, co chce, nie musi mieć dzieci, ale na pewno będzie zgorzkniałym samotnikiem.
@Silmarils: W zdecydowanej większość przypadków tak będzie.
Zakładasz, że wiesz lepiej. Można odnieść wrażenie, że rozmawia się z kimś, kto już ma dzieci i stara się innym udowodnić, wręcz mówić, jakim nie są cudem....
Mam już sporo lat a i wystarczy obserwacja rzeczywistości. "Starzy kawalerowie" to seryjni samobójcy koło 40. "Stare
@ediz4: Mam 30 lat, gdybym miał mieć dziecko byłaby to dla mnie największa tragedia życiowa, bo skończyłaby się moja swoboda dysponowania wolnym czasem. Ty masz inne priorytety, ja mam inne. Tak ciężko to zrozumieć, że ludzie mają różne potrzeby i jeden nie wyobraża sobie życia bez piątki dzieci a drugi pała nienawiścią do drących mordę bachorów?
@niekibicujepilkarzom: No. Co drugi na wykopie to wybitny indywidualista który sądzi że do 60 będzie panem zabawy ( ͡°͜ʖ͡°) Chłopie jeśli tak reagujesz na obce dzieci to już pewnie teraz jesteś duszą towarzystwa.
@ethics właśnie podczas pandemii zauważyłam że wzrósł znacząco kwik matek na przeróżnych grupach o to że już mają dość swoich dzieci i niej już idą do tej szkoły xD
@bArrek no cóż do tego jesteśmy stworzeni - aby wydawać na świat potomstwo, tak jak i każdy inny organizm na Ziemi. Różnimy się jednak od nich tym że mamy rozum, czujemy więcej i więcej rozumiemy. Dla mnie robienie dzieci to tylko szczątki prymitywnego instynktu (niemniej jednak nie szkaluje ludzi którzy chcą mieć dzieci, ja sama bobasy uwielbiam)
źródło: comment_16001323404GZXqtcWvCeRWcTNLEahir.jpg
Pobierz@ediz4: Chodzi mi o twój ton wypowiedzi. Każdy może robić, co chce, nie musi mieć dzieci, ale na pewno będzie zgorzkniałym
@Silmarils: W zdecydowanej większość przypadków tak będzie.
Mam już sporo lat a i wystarczy obserwacja rzeczywistości. "Starzy kawalerowie" to seryjni samobójcy koło 40. "Stare
@tellet: bo pis zniszczy ten kraj do tego czasu a pieniądze będą mniej warte niż żwir xD
Jakoś tak cały dzień siedzi mi to w głowie