Wpis z mikrobloga

Najnowsze obrazy Linuxa dostępne na serwerach VPS w nazwa.pl

Z tej okazji mamy dla Was #rozdajo, w którym na każdego czeka nagroda!

Użytkownicy serwerów VPS w nazwa.pl mogą już cieszyć się nowymi obrazami systemów operacyjnych Linux. Poza najnowszymi wydaniami dystrybucji Ubuntu 20.04, CentOS 8, Debian 10 i Fedora 32, do oferty została dodana jeszcze kolejna dystrybucja openSUSE 15.2.

Więcej informacji na blogu nazwa.pl: nazwa.pl/blog/najnowsze-obrazy-linuxa-na-serwerach-vps-w-nazwapl.

Weź udział w #rozdajo!

Odpowiedz na pytanie i wygraj VPS Start na 12 m-cy za darmo!

Do czego można wykorzystać obrazy z najnowszymi dystrybucjami Linuxa?

Spośród dodanych komentarzy wybierzemy najciekawszy, którego autor otrzyma voucher na zamówienie usługi VPS Start na 12 m-cy za darmo!
Dla wszystkich osób plusujących mamy VPS Basic na 3 miesiące za darmo!

Zabawa trwa do poniedziałku (21.09) do godziny 21:00
#nazwapl #hosting #serwery #vps #linux #ubuntu #debian #fedora #opensuse #centosos #serwer #internet
nazwapl - Najnowsze obrazy Linuxa dostępne na serwerach VPS w nazwa.pl

Z tej okazj...

źródło: comment_1600069328tHPq5GYsg1u41jx4i0ZkUH.jpg

Pobierz
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nazwapl Mi się marzy własny niewielki serwer plików tak by w dwóch lokalizacjach w których pracuję mieć dostęp do swoich dokumentów i móc na nich pracować i udostępniać w sieci lokalnej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@nazwapl: czemu wy te OSy aktualizujecie co kilka lat jak stare tracą wsparcie? Nie mówiąc o Fedorze która jest już w takim momencie totalnie dead
  • Odpowiedz
Ja bym postawił serwery gier pod COD4X oraz Counter Strike 1.6 :) A do tego stronki pod te serwerki, żeby ludzie mogli wbijać i grać w klasyki! Przy okazji może jakiś owncloud czy nextcloud. Pomysłów jest masa!
  • Odpowiedz
@nazwapl: mi z kolei do tej pory vps przydawal sie do instalacji solarnej offgrid. Miałem arduino które monitorowało stan solar: napięcie akumulatorora, prąd jaki płynął, temperaturę i kilka innych czujników niezwiązanych z solarą jak np stężenie PM2.5 w pokoju czy temperatura. To było wysyłane po bluetooth do raspbery które te dane raz na kilkanaście sekund wysyłało na VPS i były trzymane w bazie danych. Ja dzieki temu na VPS zrobiłem
k.....k - @nazwapl: mi z kolei do tej pory vps przydawal sie do instalacji solarnej o...

źródło: comment_1600115580SI21yftFJHODg1ZYsF5BRB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kiernek: Bardzo ciekawy i rozbudowany projekt. Monitorujesz jakąś większą instalację solarną (kilka kW) czy jest to jakaś mała instalacja np. na potrzeby oświetlenia awaryjnego w pomieszczeniu? A co do czujnika badającego stężenie PM2.5. Już niestety niedługo znów takie czujniki mogą okazać się przydatne ze względu na stan pogody ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Mam najciekawszy pomysł!
Uwaga uwaga!
Postawiłbym serwer minecrafta do pogrania z kolegami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do VPS Basic, to pisać do was czy się odezwiecie?
  • Odpowiedz
@Zilo: Dziękujemy za pomysł. Co do udziału w #rozdajo, to Twoje uczestnictwo swoim postem sobie potwierdziłeś. Rozstrzygając konkurs będziemy kontaktowali się ze wszystkimi, których obdarujemy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz