Wpis z mikrobloga

@Altru: w 1998 roku minimalne wynagrodzenie wynosiło równiutko 500 zł a średnie 1239zł, więc 2k to takie solidne 1,5 średniej krajowej, czyli odpowiednik ~6k oczywiście w pewnym uproszeczeniu
  • Odpowiedz
  • 3
Pamiętam kiedyś za gówniarza (miałem jakieś 9-10 lat a jestem rocznik 87)Usłyszałem rozmowę pewnych 20'sto parolatków i brzmiała ona tak :
-EJJ stary to ile teraz zarabiasz?
- Dostałem podwyżkę
-Czyli ile? -
Teraz dostaje 800zł na rękę.
-Wooo stary, to dużo kasy. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 4
@Altru: Jesli nie masz mieszkania po starych/dziadkach/wujku to wiedz, że nawet 8k netto to ochłapy. Chyba, że rajcuje cie spłata 500k zł przez 35lat swojego marnego życia.

Przy dyskusjach o kasie na wykopie zawsze dochodzi do tego, że im dłuższy wątek tym większa kasa potrzebna do przeżycia ( ͡º ͜ʖ͡º) 8k netto to "ochłapy". Czyli w PL to jakieś 95% ludzi dostaje ochłapy. A pewnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Windows98: Piszesz zabawne ściany tekstu o tym ile to nie powinno się zarabiać bez jakichkolwiek, realnych argumentów.

To sugeruje tylko jedno, albo jesteś bezrobotny albo zarabiasz poniżej średniej.

Tylko biedak umysłowy i materialny może pisać takie głupoty o 8k gdzie mniej niż 5% ludzi w tym kraju zarabia więcej.
  • Odpowiedz