Wpis z mikrobloga

W jakim wymiarze godzin wolisz pracować?

• 6-14 31.4% (270)
  • 8-16 52.9% (455)
  • 14-22 8.5% (73)
  • 22-6 7.2% (62)

Oddanych głosów: 860

• 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykry: 6-14 jest najlepsza. Wstajesz rano, konczysz szybko i caly dzien dla Ciebie. Ja tak pracuje normalnie i z roku na rok coraz wiecej pracy u mnie w firmie przestawia sie na wczesne godizny
  • Odpowiedz
@segan: ja 6-14 widzę tak. Wstajesz niewyspany rano, pracujesz do południa, potem nie masz sił na dalszy dzień tylko zdrzemnąłbyś się ale nie bo szkoda dnia i chodzisz taki zmarnowany.
  • Odpowiedz
@wykry: Otóż to, tak naprawdę idealne godziny zależą od chronotypu człowieka. Ja bardziej jestem nocnym markiem, i chętnie czasem pracuję 9-10 do 17-18, ale za to właśnie sobie siedzę do późna. Co z tego że zaczynałbym o 6 pracę, jak chodził za to spać analogicznie wcześniej.
  • Odpowiedz
@Pabl0o: jak dobrze miec elastyczne godziny pracy i zaczynać jak sie wyspie :) pracować muszę między 10 a 12.
pozostałe 6h jak chcę :) czasem zaczynam o 5 czasem o 10
  • Odpowiedz
@Pabl0o: od 10 lat pracuje na3 zmiany rano najgorsze jak mam wstawać jestem chory po pracy musi być drzemka,
popołudniu neutralnie choć pózno sie klade spac 2/3 w nocy. Dla mnie najlepiej wychodza nocki najdłużej śpię czasem po 8 czy 10 godzin ale podumowojac praca zmianowa niszczy i nie zycze nikomu.
  • Odpowiedz
@Pabl0o: Pracuję nieraz 6:00-14:00 i idź pan w chvy. Raz, że trzeba przed lub o 5:00 wstawać to jeszcze po powrocie często muszę odespać, no i wcześnie położyć się, bo "znowu na 6". Jak dla mnie najlepsze godziny pracy to 7:00-15:00 (niby godzina różnicy, ale sporo zmienia) lub 8:00-16:00.
  • Odpowiedz