Aktywne Wpisy
mirko_anonim +35
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Waiter98 +12
Przy twoim podejściu to mogę się tylko spytać: dlaczego nie jesteś właśnie w Chinach protestując przeciw systemowi powszechnej inwigilacji? Dlaczego nie manifestujesz w Rosji przeciw cenzurze i ograniczaniu prawa do zgromadzeń? Czemu nie ma cię w Afryce na manifestacjach w kwestii głodu? I dlaczego wreszcie nie jesteś właśnie w Katarze w obronie praw katolików i LGBT
@IrracjonalnaProweniencja: bo nie popieram lgbt?
Swoją drogą, kontrowersja to jeszcze nie znieważenie. Dla aktywistów LGBT tęczowa flaga to pozytywny symbol, a trudno znieważyć czymś pozytywnym. Gdyby na tym pomniku znalazła się flaga polska, to też byś płakał, politpoprawny cipeuszu?
@Kaker: sama prawda, przez dwa tysiące lat osoby LGBT miały znakomity pijar w kościele katolickim a potem przyszli ci tfu aktywiści i zawiesili kawałek materiału na pomniku, jak oni śmieli zniszczyć dobre stosunki homoseksualistów z kościołem
że tak zacytuję inny fragment listu MLK który przytoczyłem wyżej:
Oburzenie katolików w żaden sposób nie przybliża was do celu. Czy naprawdę oczekujesz że po czymś takim ktoś stwierdzi że teraz w końcu zrozumiał o co chodzi i przekona sejm, zemy zalegalizował związki jednopłciowe? Xd
No zastanów się czy to jest dobra droga do