Wpis z mikrobloga

@tomislawniepelka: A co ma Katar do praw LGBT w Polsce? Bo ja serio nie ogarniam.

Przy twoim podejściu to mogę się tylko spytać: dlaczego nie jesteś właśnie w Chinach protestując przeciw systemowi powszechnej inwigilacji? Dlaczego nie manifestujesz w Rosji przeciw cenzurze i ograniczaniu prawa do zgromadzeń? Czemu nie ma cię w Afryce na manifestacjach w kwestii głodu? I dlaczego wreszcie nie jesteś właśnie w Katarze w obronie praw katolików i LGBT
@IrracjonalnaProweniencja: o #!$%@?, uwielbiam, jak za każdym razem wysypuje się ten sam prawacko-homofobiczny festiwal #!$%@? xD a najbardziej to kocham tych wszystkich którzy generalnie albo mają to wszystko w dupie albo i tak nie lubią LGBT, ale są pierwsi do stanowiska wujka dobra rada bo CHRUM CHRUM NIKT WAS NIE ZACZNIE LUBIĆ OD PROWOKACJI, bo oczywiście najlepszą metodą na wywalczenie równości jest udawanie że się nie istnieje albo włażenie w dupę
@Kaker: Oczywiście, że szukają kontrowersji, tylko że jest to reakcja na ohydną nagonkę. A na dodatek gros debili bardziej przejmuje się głupim pomnikiem niż pomiatanymi ludźmi, którym grożą depresja i samobójstwa.

Swoją drogą, kontrowersja to jeszcze nie znieważenie. Dla aktywistów LGBT tęczowa flaga to pozytywny symbol, a trudno znieważyć czymś pozytywnym. Gdyby na tym pomniku znalazła się flaga polska, to też byś płakał, politpoprawny cipeuszu?
@IrracjonalnaProweniencja Skoro robicie coś jednym to nie płaczcie ze druzy robią wam to samo, Tęczowa falga nie jest czymś pozytywnym w kręgu Kościoła katolickiego i zawieszenie jej na tym pomniku było jawnym aktem prowokacji i wiadomym było jak się ta prowokacja skończy pogratulować im tylko nikt tak bardziej nie niszczy sobie PRu lgbt jak aktywiści lgbt.
@kapitanfoke W dzisiejszych czasach społeczeństwo jest bardziej postępowe, dało by się pokazać lgbt w jakimś lepszym swietle ale zamiast tego wolą mieć PR jak w średniowieczu.
@Kaker: śmiem zauważyć że w całej zabawie nie chodzi o to żeby ktoś kogoś polubił tylko o to żeby dostać równe prawa, że jak ktoś nie lubi LGBT to nie polubi ich tylko dlatego że nie będą się wychylać, oraz że im ciszej i uleglej domagają się swoich praw tym łatwiej wszystkim ich zignorować

że tak zacytuję inny fragment listu MLK który przytoczyłem wyżej:

You may well ask: "Why direct action?
@IrracjonalnaProweniencja zrozumiał bym nawet zniszczenie pomnika Jezusa w ramach walki z Kościołem, ale nie rozumiem jak wieszanie na nim flagi ma to pomoc homoseksualistom w zdobyciu różnych praw.
Oburzenie katolików w żaden sposób nie przybliża was do celu. Czy naprawdę oczekujesz że po czymś takim ktoś stwierdzi że teraz w końcu zrozumiał o co chodzi i przekona sejm, zemy zalegalizował związki jednopłciowe? Xd
No zastanów się czy to jest dobra droga do