Aktywne Wpisy
ChwilowaPomaranczka +316
Wróciłem z policji xd w sumie to 10 min trwało przesłuchanie. Pan policjant pokazał mi screena, spytał czy jestem autorem. Ja oczywiście potwierdziłem. Powiedziałem że to był żart, nikt nie wziął tego na poważnie, i że własnoręcznie usunąłem wpis jak zrozumiałem że może on wzbudzić ogólnokrajową panikę i paraliż służby zdrowia. Zeznania zostały spisane w 4 (xD) zdaniach, policjant powiedział że prokuratura zdecyduje o wszczęciu postępowania, ale prawdopodobnie tak. Kara od 6
mickpl +390
Z takich zawodów, które wymarły to ciekawy był zawód "operatora windy", tzw. elevator operator. W czasach kiedy ludzie jeszcze nie wiedzieli jak korzystać tej technologicznej nowinki, zatrudniano takich operatorów, których praca polegała wyłącznie na naciskaniu guzika oraz zamykaniu i otwieraniu drzwi. Obecnie zawód już wymarł, a wszyscy dawni operatorzy przekwalifikowali się na pokrewne profesje, najczęściej pośrednika w obrocie nieruchomościami.
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
#nieruchomosci #pracbaza #elevatoroperator #windy #ciekawostki
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Prawdziwa pizza włoska rośnie 72 godziny na 0,79g drożdża, wtedy czuje się szeroką scenę smaków, a ciasto przekazuje informacje zapachowe splątaniem kwantowym bezpośrednio do mózgu. Wypiekać tylko w piecu opalanym drewnem oliwnym o świcie w nowiu
#pizza #heheszki
Komentarz usunięty przez autora
Ilość drożdży może 0,79g a 1g to jeszcze nie zrobi różnicy ale jak widzę przepis pół kostki świeżych drożdży na jedna pizzę to mi się serce kraja. Tak samo jak ser na wierzchu a warzywa pod spodem. Jak chcesz to wypad na #zapiekanki albo do Dagrasso.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@LM2137: to że innym zadowala byle gówno to już ich problem ¯\_(ツ)_/¯ Jeżeli Twoim zdaniem piec do pizzy (którego można używać też do innych rzeczy) za 2100zł to "pizzowa audiofilia" to ciekawe co będzie jak dorośniesz i odkryjesz, że dobry piekarnik z parą i pyrolizą potrafi kosztować 3-4 tysiące złotych, albo mikser planetarny za 4000 z przystawkami...
Ja rozumiem, że może czasem mama piecze drożdżówkę i
@przeczki: uwaga podaję odpowiedź: SMAKIEM. A tak przede wszystkim to gatunkiem, najbardziej "poszukiwane" są włoskie, podłużne san marzano - słodkie, mięsiste, no po prostu inne. Te w puszkach pochodzą zazwyczaj z plantacji na słońcu, a nie w szklarni, zbiera się je i przerabia w pełni sezonu, więc są lepsze do sosu niż to co można dostać w sklepach
Poza tym próbowałeś kiedyś domowa pizze czy tylko dagrasso
@geuze: A muszą być sprowadzane z Włoch? san marzano to ja miałem w tamtym roku na działce. Nie były jakieś wyjątkowe, za to dzięki kształtowi i wielkości świetnie się nadają do słoikowania w całości, na przetwory, na sosy (mają mniej miąższu nić wodniste zwykłe odmiany)