Aktywne Wpisy
![szynszyla2018](https://wykop.pl/cdn/c3397992/szynszyla2018_jH0stHKEtQ,q60.jpg)
szynszyla2018 +69
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na
![howtobepro](https://wykop.pl/cdn/c3397992/howtobepro_MHy0EEQZnq,q60.jpg)
howtobepro +934
![howtobepro - U mnie już śnieg pada (。◕‿‿◕。)
#gry #nostalgia](https://wykop.pl/cdn/c3201142/bb1207ff0fe5f5c6be64ccc638e61c839f867c8700c4ede199f56cb969ae9d50,w150.jpg?author=howtobepro&auth=dd4bc3a0abfbf64856721ffb5adb6641)
Prawdziwa pizza włoska rośnie 72 godziny na 0,79g drożdża, wtedy czuje się szeroką scenę smaków, a ciasto przekazuje informacje zapachowe splątaniem kwantowym bezpośrednio do mózgu. Wypiekać tylko w piecu opalanym drewnem oliwnym o świcie w nowiu
#pizza #heheszki
Komentarz usunięty przez autora
Ilość drożdży może 0,79g a 1g to jeszcze nie zrobi różnicy ale jak widzę przepis pół kostki świeżych drożdży na jedna pizzę to mi się serce kraja. Tak samo jak ser na wierzchu a warzywa pod spodem. Jak chcesz to wypad na #zapiekanki albo do Dagrasso.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@LM2137: to że innym zadowala byle gówno to już ich problem ¯\_(ツ)_/¯ Jeżeli Twoim zdaniem piec do pizzy (którego można używać też do innych rzeczy) za 2100zł to "pizzowa audiofilia" to ciekawe co będzie jak dorośniesz i odkryjesz, że dobry piekarnik z parą i pyrolizą potrafi kosztować 3-4 tysiące złotych, albo mikser planetarny za 4000 z przystawkami...
Ja rozumiem, że może czasem mama piecze drożdżówkę i
@przeczki: uwaga podaję odpowiedź: SMAKIEM. A tak przede wszystkim to gatunkiem, najbardziej "poszukiwane" są włoskie, podłużne san marzano - słodkie, mięsiste, no po prostu inne. Te w puszkach pochodzą zazwyczaj z plantacji na słońcu, a nie w szklarni, zbiera się je i przerabia w pełni sezonu, więc są lepsze do sosu niż to co można dostać w sklepach
Poza tym próbowałeś kiedyś domowa pizze czy tylko dagrasso
@geuze: A muszą być sprowadzane z Włoch? san marzano to ja miałem w tamtym roku na działce. Nie były jakieś wyjątkowe, za to dzięki kształtowi i wielkości świetnie się nadają do słoikowania w całości, na przetwory, na sosy (mają mniej miąższu nić wodniste zwykłe odmiany)