Wpis z mikrobloga

@Ignac96: te kasy samoobslugowe to jest mega rigcz i wybawienie. Zwykle pustki, bo wiekszosc Polactwa nie umie tego obslugiwac, w zwiazku z czym zadna stara baba nie dzga Cie wozkiem w kolejce i nie sapie Ci do ucha.

Znajac pisowcow, to moga tego zakazac, bo elektorat nie korzysta, a uzasadnia to, ze miejsca pracy sa w taki sposob likwidowane xD.
  • Odpowiedz
@Ignac96: jak pracownicy Biedronki zaczną tracić pracę i będzie krzyk, to zaraz PiS wprowadzi dodatkowy podatek od kas samoobsługowych. Albo 1200 zł ZUS-u od każdej kasy samoobsługowej. Przecież i tak za pracownika musieli płacić, no nie? To i od robota też powinni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@Gon70: wróciłem właśnie z biedry i tak samo kolejka przez cały sklep aż do lodówek, a 4 samoobsługowe wolne i cyk skanowanko i cyk płatność kartą i cyk zabierz artykuły, do widzenia.
  • Odpowiedz
@Ignac96: tylko po co te odkładanie na wagę po zeskanowaniu produktu, tylko powoduje to problem bo jak kupisz coś lekkiego to kasa zaraz marudzi ze nie odłożyłeś towaru. Najlepsze kasy bezobsługowe widziałem w auchan, żadnego ważenia, skanujesz i odkładasz na półkę pod kasą albo od razu do koszyka, znacznie szybsze rozwiązanie. Nie rozumiem po co te wagi tam, jakby ktoś chciał coś ukraść to przecież by tego nie skanował XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ausfahrt: Albo Tesco i scan&shop. Bierzesz skaner bezprzewodowy podpięty do karty Tesco (bez też można). Bierzesz produkty, skanujesz. Możesz wrzucić do koszyka albo do plecaka od razu. W kasie samoobsługowej skanujesz kartę Tesco, skanerem kod QR płacisz i wychodzisz
  • Odpowiedz
@ciachostko: ja tez jestem polactwem i ignorantem w pewnych sprawach, a staram sie zmieniac i rozwijac.

A to wykluczenie technologiczne to zwykle lenistwo osob wykluczonych, bo w 80% ich dzieci, wnuki moglyby im to wytlumaczyc, ale po prostu nie chce im sie na to poswiecac czasu, bo to wymaga od nich WYSILKU.
  • Odpowiedz