Jednak za rządów #pis pojawiło się coś dla młodych i bezdzietnych - kasy samoobsługowe w biedronce. Wybawienie młodych, nemezis ludzi 60+. Te ofiary wolą stać 10 min w kolejce niż coś tam poklikać bo to szatan xD #biedronka #polityka
@Ignac96: te kasy samoobslugowe to jest mega rigcz i wybawienie. Zwykle pustki, bo wiekszosc Polactwa nie umie tego obslugiwac, w zwiazku z czym zadna stara baba nie dzga Cie wozkiem w kolejce i nie sapie Ci do ucha.
Znajac pisowcow, to moga tego zakazac, bo elektorat nie korzysta, a uzasadnia to, ze miejsca pracy sa w taki sposob likwidowane xD.
@Ignac96: jak pracownicy Biedronki zaczną tracić pracę i będzie krzyk, to zaraz PiS wprowadzi dodatkowy podatek od kas samoobsługowych. Albo 1200 zł ZUS-u od każdej kasy samoobsługowej. Przecież i tak za pracownika musieli płacić, no nie? To i od robota też powinni.
@Gon70: wróciłem właśnie z biedry i tak samo kolejka przez cały sklep aż do lodówek, a 4 samoobsługowe wolne i cyk skanowanko i cyk płatność kartą i cyk zabierz artykuły, do widzenia.
@Ignac96: tylko po co te odkładanie na wagę po zeskanowaniu produktu, tylko powoduje to problem bo jak kupisz coś lekkiego to kasa zaraz marudzi ze nie odłożyłeś towaru. Najlepsze kasy bezobsługowe widziałem w auchan, żadnego ważenia, skanujesz i odkładasz na półkę pod kasą albo od razu do koszyka, znacznie szybsze rozwiązanie. Nie rozumiem po co te wagi tam, jakby ktoś chciał coś ukraść to przecież by tego nie skanował XD
@Ignac96: Te kasy są za małe na duże zakupy. I stąd ich mała popularność. Np. w Auchan masz miejsce na 4-6 spore siatki i to jeszcze z barierką dookoła żeby ci nie spadły.
@Ausfahrt: Albo Tesco i scan&shop. Bierzesz skaner bezprzewodowy podpięty do karty Tesco (bez też można). Bierzesz produkty, skanujesz. Możesz wrzucić do koszyka albo do plecaka od razu. W kasie samoobsługowej skanujesz kartę Tesco, skanerem kod QR płacisz i wychodzisz
@niezdiagnozowany: nie ma to jak łechtać sobie ego i nazywać "polactwem" ludzi wykluczonych technologiczne, nawet nie chce mi się tłumaczyć takiemu ignorantowi, dlaczego tak jest.
@ciachostko: ja tez jestem polactwem i ignorantem w pewnych sprawach, a staram sie zmieniac i rozwijac.
A to wykluczenie technologiczne to zwykle lenistwo osob wykluczonych, bo w 80% ich dzieci, wnuki moglyby im to wytlumaczyc, ale po prostu nie chce im sie na to poswiecac czasu, bo to wymaga od nich WYSILKU.
@Ignac96: Nie wiem jak w innych biedronkach ale w mojej bardzo często musi podejść pracownik, żeby coś tam odklikać, bo a to waga niepoprawna, a to a-----l masz, a to jeszcze jakieś inne powody, a nigdy żaden pracownik nie nadzoruje tych samoobsługowych kas, więc trzeba prosić kogoś na kasie, żeby podszedł na chwilę lub zawołał kogoś i w efekcie wcale nie jest szybciej niż w tradycyjnej kasie.
@Ignac96: Kurde, aż się prosi rozpętać jakaś gownoburze na grupie dla madek, że co to ma być, miejsca pracy zabierajo! I żądać likwidacji od sklepów (✌゚∀゚)☞
@Gon70: wróciłem właśnie z biedry i tak samo kolejka przez cały sklep aż do lodówek, a 4 samoobsługowe wolne i cyk skanowanko i cyk płatność kartą i cyk zabierz artykuły, do widzenia.
@Ignac96: to ma sens jedynie gdy mam tak 4-5 lekkich rzeczy, nie ma w tym alkoholu ani niczego na promocji,
#biedronka #polityka
źródło: comment_159385167653qNY4koEKO0WzlaYjVpwC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Znajac pisowcow, to moga tego zakazac, bo elektorat nie korzysta, a uzasadnia to, ze miejsca pracy sa w taki sposob likwidowane xD.
A to wykluczenie technologiczne to zwykle lenistwo osob wykluczonych, bo w 80% ich dzieci, wnuki moglyby im to wytlumaczyc, ale po prostu nie chce im sie na to poswiecac czasu, bo to wymaga od nich WYSILKU.
@Ignac96: to ma sens jedynie gdy mam tak 4-5 lekkich rzeczy, nie ma w tym alkoholu ani niczego na promocji,
inaczej to tylko strata nerwów albo i czasu