Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Posiadał ktoś/jeździł na Giant Propel Advanced? Pojawił się w moim rozmiarze na sprzedaż i się zastanawiam.

Link

Szukam drugiego roweru lekkiego race/aero. Inne nad jakimi się zastanawiam to Scott Addict RC, trek Emonda i Cannondale SuperSix.

#szosa #rower
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adamtg: Jeśli aktualnie nie jeździsz ze średnimi ~36 km/h, to taki rower nic ci nie da.
Scotta bym brał, bo Trek i Cannondale to w dużej mierze dopłata za technololo matetindowy bełkot.
  • Odpowiedz
  • 0
@Adwokat_Boga: aktualnie jeżdżę na gravelu scotta, ale jeżdżę i tak dużo po asfaltach, więc szukam czegoś bardziej stricte na szosę. Gravel by został na dłuższe i leśno szutrowe jazdy.
Też najbardziej się nastawiałem na scotta, ale dostępność RC jest mała.
  • Odpowiedz
  • 0
@Im_from_alaska: szukam roweru bardziej race niż mój aktualny gravel. W najnowszych modelach widzę coraz bardziej łączenie elementów aero i lekkich rowerów i mi to pasuję. Ale jednocześnie myślę, że bardziej mnie interesuje rower aero niż lekki. SLR to już wyższa półka cenowa, jak z Emonda celowałbym SL6 Pro, model 2021.
  • Odpowiedz
jak z Emonda celowałbym SL6 Pro, model 2021

@adamtg: ja bym odpuścił, bo ani super lekki (a emonda to linia lekkich rowerów u treka), ani nie ma di2. masz za to dożywotnią gwarancję na ramę u treka (dlatego SLR mogę polecić z czystym sumieniem, sam mam i nie zamieniłbym na nic innego). za tę cenę za lekkim rowerem sprawdziłbym canyona.

co do aero, raczej nie pomogę, ale to ci wyżej
  • Odpowiedz
  • 0
@Im_from_alaska: chętnie, ale jak wspomniałem, nie ta półka cenowa niestety. Chciałbym się zmieścić do 15k. A też cokolwiek poniżej 8.5kg to już dla mnie będzie lekko.
  • Odpowiedz