Wpis z mikrobloga

@Kotlet_2137_schabowy: odpisałem Ci, że udzieliłem odpowiedzi na to pytanie w tym wątku o godzinie 11.43. Nie chcę mi się powtarzać, ale jak już jesteś na tyle leniwy, to powtórzę:
- pracodawcy nie podejmują racjonalnych decyzji
- pracodawców jak wszystkich innych dotyczy problem dyskryminacji. Z uwagi, że kobieta dostaje punkty ujemne na start za samą płeć to więc w ich błędnym mniemaniu "nie wykonuje tej samej pracy"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pokey: A w tym raporcie pierwszym co wkleiles w pdf są fikołki pod tezę, że np. Kobiety rzadko wybierają studia inżynierskie, związane z technologią, budownictwem itp a częściej pedagogika i tym podobne przyszłościowo nisko płatne zawody lecz często je kończą w przeciwieństwie do mężczyzn przez co są lepiej wyedukowana częścią rynku pracy ale przez to I tak zarabiają mniej bądź nie awansują?
  • Odpowiedz
@JackSpaniels: Przeczytaj, to może się dowiesz czym jest skorygowany GPG i co bada.
Odpowiadając na zarzuty, to nie działa to tak jak napisałeś. Zawody po feminizacji stają się mniej płatne a nie kobiety wybierają mniej płatne zawody.
  • Odpowiedz