Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +10
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +690
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Ekspres ma za sobą trochę ponad 3k kaw, ma być sprawdzony, uszczelki powymieniane i wysłany w prezencie pod podany przez mirasa adres.
Po dźwięku płukania, ekspres nie różni się wnętrzem od reszty swojej rodziny, więc niespodzianek raczej dzisiaj nie będzie. Na ucho wydaje się że termorezystor trochę przekłamuje, ale to się jeszcze okaże.
#kulkoweekspresy #krups #ekspresdokawy
Wszystko na torxa 15. Zmienili zwykłą sprężynkę na większą. Uszczelki na tloku jeszcze nie przeciekały, ale za jakiś tysiąc trzeba by było liczyć się z mokrym spodem.
Rurka kawy jeszcze nie przebarwiona.
Jednym słowem maszynka jeszcze długo podziała.
@Pan_Slon: Przy pamiętaniu o serwisie nigdy, jeżeli nie zrobili jakiegoś babola. Ich starsze modele spokojnie dobijają do 30k kaw. Ten tłok wygląda dokładnie jak starsze wersje, więc jeżeli korozja nie zje śrubek mocujących klapkę, nic mu się nie stanie.
Jedyne czym się różni od pozostałych które robiłem, ten ma czysty kociołek (✌ ゚ ∀ ゚)☞
mamusia sie ucieszy, dzięki (ʘ‿ʘ)
O proszę, mały twist (ʘ‿ʘ) Odwodnienie dwubarowego ma własne ujście do tacki.