Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2220
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 104
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Partyzant91 możesz wrzucić do paczki tubki day ul pearls i wake&joy. Posiłku nie zastąpi, ale ma sporo dobrych składników. Do tego dobrej jakości batony złożone tylko z orzechów i bakalii (znajdziesz na zdrowej żywności). Polecam też jednorazowe opakowania chociażby serków typu Almette i ciemny chleb, który dłużej trzyma świeżość a lepiej syci. Najgorzej z obiadami, ale przejrzyj stronę https://inna-bajka.pl/
  • Odpowiedz
@Partyzant91: ja nie wiem gdzie takie warunki są na oddziałach patologii ciąży/noworodkach ale chyba w jakiś małych miastach albo beznadziejnych szpitalach. Przed porodem byłam też na patologii ciąży i może warunki nie były luksusowe jak w prywatnej klinice ale jedzenia na pewno nie brakowało i wręcz ciężko było zjeść cały posiłek bo był tak duży (ale i smaczny). Łazienki były albo 1 na salę albo 1 na dwie mniejsze i
  • Odpowiedz
@Partyzant91: Rozumiem stres i podzielam antypatię do obecnego rządu, ale to co pokazujesz to chleb powszedni większości szpitali i takie "poczęstunki" są od lat. Pamiętam jak moja żona dostała silnej reakcji alergicznej (prawie wstrząs anafilaktyczny) a drugiego dnia dostała barszcz czerwony. W wywiadzie były opisane główne silne alergeny które u niej to wywołują i był tam wyszczególniony burak, kurtyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trzymajcie się tam
  • Odpowiedz
głównym zadaniem służby zdrowia jest umożliwić Twojej żonie urodzenie zdrowego dziecka

@Bordomir: jak wiadomo nic tak nie pomaga w urodzeniu zdrowego dziecka jak żywienie się chlebem z paczki.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
a co to hotel all inclusive czy szpital?

Kolejny co nie rozumie że dobra dieta to podstawa dobrego leczenia i działania całego organizmu. Kromka chleba z parówka to nie jest posiłek dla kogoś kto się leczy.
  • Odpowiedz
@Bordomir

Ta chociaż minimalny wybór to szwedzki bufet xd.
Diety dla osób w szpitalach to też szwedzki bufet? Bo żona Opa powinna taka mieć.

Wiesz, że w procesie rekonwalescencji potrzebne są składniki odżywcze? Myślisz że białe pieczywo i ser to wystarczająco? Skoro chodzi tylko o kalorie to może niech zra olej z
  • Odpowiedz
@KakaowyTaboret gościu, ale czytaj co ja napisałem. Szpital jest od ratowania życia, dieta i higieniczny tryb życia jak najbardziej mają znaczenie dla zdrowia człowieka, ale w szpitalu powinno się być jak najkrócej. Tydzień jedzenia jak na zdjęciu nie ma żadnego znaczenia, tydzień jedzenia witamin też. No chyba, że masz ostre niedobory, ale wtedy witaminy dadzą Ci z laboratorium.

Na obecnym poziomie zamożności zapewnianie osobom w szpitalach czegokolwiek poza warunkami do wyzdrowienia
  • Odpowiedz
@Partyzant91: 15 lat temu leżałem 3 różnych szpitalach i było to samo. Tak zawsze było w służbie zdrowia, tym bardziej że na dole zawsze jest kawiarnia w której się wszyscy stołują.
  • Odpowiedz