Wpis z mikrobloga

Prawdziwy kebab u prawdziwego Polaka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zrobiłem wczoraj kebsy dla załogi, wiec lepszego zakończenia niedzieli już mieć nie mogli. Tylko browarka brakowało.

Bonus w komentarzach.

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #pieczzwykopem #kuchcikmorski #pracbaza #chwalesie i trochę #bojowkapiekarska bo buły sam piekłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tryggvason - Prawdziwy kebab u prawdziwego Polaka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zrobiłem wczoraj kebsy ...

źródło: comment_1587969835fat2u6oFBgXRrACAk0XEbv.jpg

Pobierz
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tryggvason: Hej, mam małe pytanie. Jak pieczesz te mięso w 180C przez 2h to w środku nie jest surowe te mięso ?
Czy odkrajasz z zewnątrz juz upieczone i pieczesz dalej, potem znowu odkrajasz pieczesz itd ?
  • Odpowiedz
  • 0
@saymon: Miałem takie obawy, ale o dziwo nie było surowe. Możesz robić wlasneibtak ze odkrajasz i kolejna warstwę dopiekasz, ale tak jak ja robiłem czyli skrajasz wszystko i w brytfance dopiekasz całość
  • Odpowiedz
  • 4
@benetti: kurde mogłem odrazu walnąc przepis na wszystko. Sosy to czosnkowy i ostry.

Czosnkowy: jogurt naturalny, majonez, sól, pieprz, czosnek, zioła, cukier do smaku.

Ostry: zmiksowane pomidory z puszki, ketchup ostry, sambal oelek, chilli, sól, pieprz, zioła, cukier do smaku.
  • Odpowiedz
@Tryggvason: Ja tak kiedyś z kurczaka robiłem to był surowy w środku i przez to dopiekanie długo się schodziło.
Zastanawiałem się czy nie zrobić tak żeby go z 4h w temp 100C-120C zawinięty w foli alu, a potem dopiero 180C żeby tylko dopiec
  • Odpowiedz