Wpis z mikrobloga

Prawdziwy kebab u prawdziwego Polaka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zrobiłem wczoraj kebsy dla załogi, wiec lepszego zakończenia niedzieli już mieć nie mogli. Tylko browarka brakowało.

Bonus w komentarzach.

#gotujzwykopem #jedzzwykopem #pieczzwykopem #kuchcikmorski #pracbaza #chwalesie i trochę #bojowkapiekarska bo buły sam piekłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tryggvason - Prawdziwy kebab u prawdziwego Polaka ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zrobiłem wczoraj kebsy ...

źródło: comment_1587969835fat2u6oFBgXRrACAk0XEbv.jpg

Pobierz
  • 106
@Tryggvason

Generalnie jak mowilem to bardzo podobne proporcje robilem z tym ze pol na pol woda i mleko zamiast samej wody, trpche wiecej maki, az ciasto nie bedzie sie kleilo do rak, nie daje tez jajka i ok 10g drozdzy. I tak na ok. Kilogram maki daje 50ml cukru i 20ml soli. Polecam tez dac do sosu na podstawe dac troche oliwy, dzieki temu sos nie wnika tak w ciasto:)