Aktywne Wpisy
ATAT-2 +38
Nic lepszego juz dzisiaj nie zobaczycie. Okazja dla fanow ogrodnictwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdjecie w komentarzu
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #patodeweloperka #heheszki #budujzwykopem #ogrodnictwo
Zdjecie w komentarzu
#mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #patodeweloperka #heheszki #budujzwykopem #ogrodnictwo
źródło: 1000015728
Pobierz
Tesla odpaliła prawdziwe Robotaxi w Austin. Auta jeżdżą same, bez kogokolwiek w środku. Można takie robotaxi zamówić i samemu takim autem się przejechać. Nastąpiło coś, co według 99% wykopowych ekspertów miało się nigdy nie wydarzyć. Ceny 3-7 razy tańsze niż Uber. Pozostało skalowanie.
W tym wątku oczywiście nikt nie napisze "O kurde, myliłem się", ale za to mnóstwo osób będzie twierdzić, że to nic nie znaczy i że to znowu "nie liczy
W tym wątku oczywiście nikt nie napisze "O kurde, myliłem się", ale za to mnóstwo osób będzie twierdzić, że to nic nie znaczy i że to znowu "nie liczy

Powiedzmy że w aplikacji mam funkcję dodawania nowych treści. Chcę teraz zrobić tak, żeby aplikacja rozsyłała powiadomienia do konkretnych użytkowników o nowej treści. I teraz pytanie, jaka jest koncepcja robienia tego zgodnie ze sztuką, aby odseparować te zagadnienia? Metoda warstwy serwisowej po zapisaniu do bazy nowej treści wywołuje metodę serwisu powiadomień, która rozsyła notyfikacje? Czy może w jakiś sposób podpiąć metodę notyfikacji jako callback (np w formie jakiegoś aop) do metody dodawania nowej treści, tak żeby ta ostatnia nie musiała wiedzieć, że jakiekolwiek notyfikacje są rozsyłane?