Wpis z mikrobloga

Dramatem w tym kraju jest brak wolnosciowych partii. PIS to kompletne przeciwieństwo. PO centrum. PSL słabsze centrum na rzecz konserwatyzmu. Lewica to wolność obyczajowa ale nie gospodarcza. Konfederacja wolność gospodarcza ale nie obyczajowa.

I na kogo tu głosować?
A zrobię nawet ankietę. Na kogo powinien w tym kraju głosować Liberał (gospodarka i obyczajowość)? Tylko przed kliknięciem się zastanówcie.
#polityka #4konserwy #neuropa

Na kogo powinien głosować Liberał (gospodarka obyczajowość)

• Zjednoczona Lewica 15.4% (50)
  • Konfederacja 34.3% (111)
  • Koalicja obywatelska 39.2% (127)
  • PSL Kukiz 11.1% (36)

Oddanych głosów: 324

• 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Koloses: Ale p---------e. 3x15 to był program na 2005 ale Polacy wybrali PiSowskie s----------e. Główny postulst 2007 to była modernizacja infrastruktury i te obietnice PO świetnie spełniło.
  • Odpowiedz
faworyzacja krajowych firm (a więc firmy nie będą musiały być konkurencyjne względem zachodnich, tylko sam fakt "bycia z PL" będzie premiowany) - tak tylko doprecyzuję.

@GoddamnElectric: Korea południowa na tym wyszła całkiem dobrze ¯\_(ツ)_/¯ protekcjonizm gospodarczy aby pozwolić wyrosnąć krajowej konkurencji dla firm zachodnich jest dobry, bo inaczej oni je wykupują w zalążku i wyprowadzają zyski do swoich krajów / wstrzymują postęp technologiczny traktując nas jako montownie zamiast pozwolić nam
  • Odpowiedz
@CynicznyMarksista: Konkretem jest to, że F35 można w pełni wykorzystać dopiero posiadając pełen system naziemny do ich obsługi. O tym mówią generałowie. Ja nie podejmuję dyskusji.

Nie wiem co zamiast. To na co głównie zwracam uwagę to sposób kupna tych samolotów wpisujący się w robienie laski. Temat pojawił się znikąd i wynika prawdopodobnie z tego, że USA musi opchnąć komuś samoloty, które miały trafić do Turcji (30 samolotów według informacji
  • Odpowiedz
@Nobody32: Sam mam ten problem. Teoretycznie w KO jest Nowoczesna, której najbliższej do takich poglądów. Ale ma tam do powiedzenia tyle co nic.
Konfederacja to zdecydowanie za duży szuryzm. Nie mógłbym spojrzeć w lustro, gdybym oddał głos na ludzi z takim podejściem do klimatu, homoseksualistów, Kościoła.
PIS to przeciwieństwo jakiejkolwiek formy wolności.
Lewica światopoglądowo jest ok, ale ich podejście do gospodarki jest co najmniej niepoważne.
PSL mam wrażenie, że jest
  • Odpowiedz
@Nobody32: jako klasyczny liberał (gospodarczy i obyczajowy) głosuję na członków .N w ramach KO i polecam każdemu, kto też liberałem jest. W ramach PO tworzy się też skrzydło liberalno - liberalne, patrz Dariusz Szczotkowski, słynny ru ru ru rurkowiec, który robi liberałom kawał dobrej roboty.
  • Odpowiedz