Wpis z mikrobloga

• 5
@Blezio2 to akurat prawda. Tak samo jak poloniści, którzy sprawdzają po 30 wypracować z pięciu klas i słyszą narzekania uczniów, bo nie dostali sprawdzonego sprawdzianu dzień po napisaniu
Z drugiej strony mało kreatywnych ludzi idzie pracować za taką pensje xD
  • Odpowiedz
@SfrustrowanyFrustrat: nie próbuj wyjaśniać nawet tego tym wyżej, to nie wina takiego wuefisty ze ma tyle i tyle godzin. Gdyby miał robić 8 i dostać 4500 to myśle ze każdy by się zgodził a mamy państwo z dykty jakie mamy i taka wypłata to śmiech na sali.
  • Odpowiedz
@BigSW: czy zatrudniając się w szkole wfiści nie wiedzą jak wygląda ich praca? Mamy wolny rynek. Jeśli uważa, że stać go na więcej to niech zrobi to, co każdy człowiek w sektorze prywatnym - zmieni pracę, a nie narzeka na państwo z dykty xD
  • Odpowiedz
@agataen robiłby to za lepsze pieniądze? Na pewno garstka tak. Większość dalej by uważała, że wystarczy podac stronę w podreczniku na początku lekcji. Smutna prawda jest taka, że należy roznicowac płacę, nie wg tytułów naukowych, które u nas nie zawsze idą z ambicją i inteligencją (nie tylko mówię tylko o nauczycielach) danej osoby ale wg zaangazowania i faktycznych kompetencji.
  • Odpowiedz
@pokemonowa: Ej, ale też nie przesadzajmy, wuefiści, jeśli nie mają wszystkiego w nosie, też przygotowują się do lekcji. Są normalnie materiały dla nich, jak ułożyć lekcję, jakich nauczyć technik w poszczególnych sportach, jaka rozgrzewka do czego, nawet jakieś podstawy strategii. Jakbym była wuefistą, to pewnie sporo czasu spedzalabym planując lekcje.
  • Odpowiedz
@pokemonowa: To jest p---------e jakich mało

Przygotowanie lekcji

Ta, chyba jak w nauczycielskim odbijasz kolejne strony z podręcznika z zadaniami lampucero.
Serio ktoś wierzy, że jakiś nauczyciel siada nad książkami i myśli "ooo to zadanko jest fajen, to może im się spodobać, to też zobaczymy jak wyjdzie"? xDDD
No proszę was xD
  • Odpowiedz
@BigSW: trzeba to zacząć rozliczać nauczycieli z wyników. Przecież ich pracy nikt nie weryfikuje. Słabo poszła matura w klasie x? To żegnamy nauczyciela. W ten sposób zostaną osoby, którym warto zapłacić więcej.
  • Odpowiedz
@Ogau: no brawo. W ten sposób nikt nie będzie chciał pracować w gorszych liceach i technikach xD @czarnapietruszka ja bym robiła. I robiłam dużo różnych rzeczy, ale kiedy po raz kolejny dodatek motywacyjny dostała koleżanka pani dyrektor, a nagrodę kolega pani dyrektor to cóż - odechciało mi się. Wymyślać i pracować w zawodzie ;)
  • Odpowiedz
W ten sposób nikt nie będzie chciał pracować w gorszych liceach i technikach xD

@agataen: oczywiście. Przecież nie da się wyciągać średnich z kilku(nastu) lat wstecz. Oczywiście nie da się porównać klasy do klasy. No brawo ja xD
  • Odpowiedz