Wpis z mikrobloga

@agataen przykro to czytać :( sam w przeszłości miałem przyjemność spotykać nauczycieli, ktorzy naprawdę poświęcali swój wolny czas za gówniane pieniądze, wybacz, że tak powiem.. Ale niestety 90% spośród nauczycieli nie powinna pracować w zawodzie nawet za darmo. Nie popierałem dlatego tych protestów. Czasy się zmieniły ale nauczyciele nie chcą tego dostrzec.
  • Odpowiedz
@pokemonowa:
Ja jako młody nauczyciel, zmotywowany do działania robiłem jedną godzinę zajęć teoretycznych z wfu dla starszych klas xD. Robiłem prezentacje z podstawowej wiedzy z anatomii ciała, fizjologi, jakies podstawowe testy pomiaru siły, wydolności fizycznej. Robiliśmy badania ciała, czy pomiary antropometryczne. Frajda dla dzieciaków i dodstkowa wiedza odnośnie sprawności fizycznej. Oczywiście nikt nie płacił za to dodatkowo, a po jakims czasie za tskie opłakane pieniądze nie chciało mi się ciągnąć
  • Odpowiedz
@zicogod: U mnie tylko jeden WFmen robił coś porządnie. Rozgrzewka, ćwiczenia itp Reszta, to było na zasadzie macie piłkę i idźcie pokopać na boisko, a oni siedzieli w kanciapie i nic nie robili.
  • Odpowiedz
@czarnapietruszka średnia wieku nauczycieli to 45+. Oni by tylko rozmawiali o wcześniejszej emeryturze. Nie chcą słyszeć o zmianach systemowych - likwidacji KN, braku zadań domowych, kreatywnych sprawdzianach, czy testach psychologicznych w medycynie pracy. I mamy patową sytuację - młodzi nie przychodzą lub odchodzą, starzy pójdą na emeryturę i mamy klops.
  • Odpowiedz
@agataen to prawda, dlatego trzeba zachęcić mlodych, ambitnych, faktycznie z powolaniem do pracy w zawodzie, jednocześnie machając na do widzenia starcom, którzy nie zauważyli, że to nie te czasy...
Stąd jestem przeciwny postulatom ZNP :)
  • Odpowiedz
@czarnapietruszka ZNP to beton. Jak kazdy związek zawodowy. Niewielu moich młodych kolegów należy do związków bo widzą jak to wszystko działa. Przykre jest to, że społeczeństwo nie widzi potrzeby gruntownych zmian a największym problemem dla nich jest pensum i wakacje :/ od momentu przejęcia strajku przez ZNP zaczął on być farsą. Tak naprawdę strajk zaczął się oddolnie na facebookowych grupach, ale żeby byl legalny to musiał się wtrącić ZNP i sami
  • Odpowiedz
@agataen jak rozumiem byłaś/ jesteś nauczycielką ale zawsze miło czytać głos rozsądku pośród tej grupy społecznej, bez urazy! Niestety podczas ostatnich strajków nauczyciele, którzy faktycznie stali po stronie ucznia byli napiętnowani, jednocześnie będąc zdecydowanie w mniejszości. Oby było Was wiecej z każdym dniem! :)
  • Odpowiedz
@SfrustrowanyFrustrat

To już nie te czasy gdzie dzieci same chętnie na ten wf przychodziły, teraz tylko marudzenie, ze musi sie spocic.

To chyba dobrze? Wuefista może leżeć i pachnieć jeszcze bardziej niż wcześniej.

Jak tak będą płacić to lekcje wfu będą prowadziły sprzątaczki.

Jestem za, gdzie podpisać? Z tym, że sprzątaczki będzie znaleźć pewnie trudno, bo wolą zarabiać więcej, ale za realną robotę.
  • Odpowiedz
@kupidyn_ciemnooki: Kluby sportowe zatrudniają wuefistów do zajęć ogólnorozwojowych. Żaden klub nie chce żeby na lekcjach wf w szkole ich zawodnikami zajmowały się panie w szpilkach, które przychodzą i rzucają piłkę jak pisal już tutaj gość któremu odpowiadałem.
  • Odpowiedz