Wpis z mikrobloga

@MirekWyznajeAnonimowo: Przeczytaj to co wstawiłeś zanim to skomentujesz. Ja wiem, ze język obcy, ale słownictwo użyte na tym screenie nie jest jakieś kosmicznie trudne i skomplikowane.

Podsumowując, zarobki rosną dużo wolniej niż ceny nieruchomości. Widać w także w Polsce.
  • Odpowiedz
@MirekWyznajeAnonimowo: przeczytałem wpis i pomyślałem „o co chodzi, przecież gość ma rację, czemu niecałe 100 plusów”
potem przeczytałem to co na fotce i już wiem że op to debil bez szkoły i jego angielski zatrzymał się na odpowiadaniu na pytanie o płeć „yes, two times week”
  • Odpowiedz
@MagicznyToudi: o to to to. Dobrze ze dopisales na koncu. Sam prowadze biznes i zatrudniam 15 ludzi obecnie, gromadze majatek i zyje bardzo dobrze i zawsze jak staje w obronie klasy robotniczej lub skrytykuje obecna sytuacje to sie naslucham ze jestem beneficjentem 500+ i innym smieciem co nie ma pojecis xD
  • Odpowiedz
Skąd zalozenie, ze kolejnym pokoleniom ma byc lepiej/latwiej? Wiem, ze byloby milo, gdyby tak bylo, sle czemu sie tego wymaga/oczekuje? Zgodnie z ewolucja przetrwaja nie najsilniejsi tylko ci co potrafia sie przystosować.
  • Odpowiedz
@MirekWyznajeAnonimowo: W stanach da się kupić dom za 200/300k(nawet dużo mniej) i są to pieniądze które młody człowiek czy młode małżeństwo bez problemu sobie oszczędzą więc rzeczywiście trochę przesada ten post
  • Odpowiedz
@liberte2137: no wlasnie wychodze spotykam sie ze znajomymi i z ludzmi z pracy, ludzmi z przedszkola mojego syna itd i nie widze by ludzie kolo 40stki mieszkali w Warszawie w wynajmowanych pokojach, raczej widze ludzi ktorym zyje sie na dobrym poziomie, majacych spore mieszkania/segmenty lub wlasnie sie budujacych. Budzet domowy na poziomie 15-20k to teraz jest w zasadzie norma przy 2 pracujacych osobach.

Ale tych po 30 i jakims pomyslem
  • Odpowiedz
@qwarqq: Dawali ziemię za darmo, ale gołą, bez żadnej infrastruktury, która faktycznie zyskała drastycznie na wartości, ale konsumowali te skumulowane zyski w największej mierze właśnie boomerzy, bo wcześniejsze pokolenia po prostu były już za stare żeby je w pełni wykorzystać.
  • Odpowiedz
@waskizlo: Ale czemu porównujesz sytuację rynku nieruchomości z ograniczaniem wolności obywateli.

Wiesz, że można by zaplanować budownictwo socjalne i jednocześnie nie zabierać ludziom paszportów?

Teraz w------o 20mld na 14. emeryturę. Byłoby z tego 200k mieszkań socjalnych.
  • Odpowiedz