Aktywne Wpisy
Leotard00 +382
Ale żałosne i cringowe jest określenie uśmiechnięta Polska albo koalicja 13 grudnia. Jak słyszę, że ktoś tak gada to wiem, że to imbecyl który powtarza to co im wymyślili spin doktorzy pisu. Nawet nie chodzi o to, że popieram ko ale te próby ośmieszenia rządu przez pis są zrobione typowo pod naiwnych ludzi. Lepiej by się skupili na merytorycznym wytykaniu błędów a nie gadania populizmów.
#polityka
#polityka
KingaM +29
#niepopularnaopinia #pilkanozna Polska odnosi od lat sukcesy (poważne) w siatkówce, w tenisie, w sportach zimowych. Zastanawiam się, po co pompować kasę w piłkę nożną i gdzie ten sport ma jakieś obiektywne przewagi dla rozwoju fizycznego?kasa przepalona na pilke ubila nam sukcesy w pilce recznej na poziomie klubowym co przelozylo sie tez na kadre, tak samo brakowalo chetnych do wsparcia kolarstwa gdy byly sukcesy, nie ma problemu w budowaniu nadal kolejnych stadionow gdy
o ja pieprze. a na redditcie wokol tego co na screene rozgorzala dyskusja, w ktorej 'mlodzi' zgadzaja sie z tym tekstem i narzekaja, ze ich starzy to kurla kupili dom za 35k w latach 70 a tera jest wart 650k i co to poczac o my biedni. jakby domy kosztowaly po 35k to tez byloby mnie stac. i nastane postow z jojczeniem jak to kiedys byly domy tanie i nikt sie #!$%@? nie zajaknie, ze razem z ta inflacja i wzrostem cen nieruchomosci szly przeciez tez zarobki w gore. nie wiem, co ci dzisiejsi dwudziestoparolatkowie oczekuja, doprawdy. chcieliby zeby zamrozic ceny nieruchomosci? to potem by kwicieli, ze te chalupy, ktore im rodzice pozostawiali w spadku sa gowno warte i remont kosztuje wiecej niz rudera XD jesli mlodzi ludzie dzis maja takie zdolnosci do rozumienia podstawowych zaleznosci w gospodarce i nieruchomosciach, to ja sie wcale nie dziwie ze nie potrafia odlozyc na dom (-‸ლ) nie zdziwilbym sie, gdyby wyszlo przy tym, ze w czasie kiedy jojcza ze nie moga odlozyc na dom, wydaja co tydzien na imprezowanie w miescie, dwa razy do roku wakacje, co dwa lata nowe auto i co rok nowy ajfon xD problemy pierwszego swiata
a jeszcze ten boldupy, ze daja sie dymac na 100k dolcow na studiach i oczekuja ze im sie praca nalezy tylko dlatego, ze sie #!$%@? na mine na samym starcie i za samo ukonczenie szkoly, bez wzgledu na wyniki, bez wzgledu na kierunek...masz im dac kariere i #!$%@? ¯\_(ツ)_/¯
Wynaradawianie i tworzenie nowoczesnych niewolników, którzy mają tylko pozorną wolność, konsumpcjonizm popchnięty do granic rozsądku. Społeczeństwu wmówiono, że inflacja musi być, a minimalny wzrost inflacji, czy wręcz deflacja to największe zło, tylko jakoś kryzysy ekonomiczne wybuchają co ok. 10 lat, taki to wspaniały system.
Nasłuchałeś się #!$%@? i teraz myślisz, że jak otworzysz
A jak to zrobili w sensie co się odwaliło w Stanach to
@MagicznyToudi: wez pomysl- inflacja nie jest dla tych instytucji tylko by trzymac konkurencyjny export i ulatwiac kredyt. dla 9-5 kowalskiego to beznadziejna
To sa dalej wipozdowa, tylko bliżej z nich do duzych miast. W Koszalinie jest tylko turystyka, a w Plocku jak nie pracujesz w Petro to najnizsza krajowa wita cie.