Aktywne Wpisy
Leotard00 +248
Ale żałosne i cringowe jest określenie uśmiechnięta Polska albo koalicja 13 grudnia. Jak słyszę, że ktoś tak gada to wiem, że to imbecyl który powtarza to co im wymyślili spin doktorzy pisu. Nawet nie chodzi o to, że popieram ko ale te próby ośmieszenia rządu przez pis są zrobione typowo pod naiwnych ludzi. Lepiej by się skupili na merytorycznym wytykaniu błędów a nie gadania populizmów.
#polityka
#polityka
GratisLPG +685
o ja pieprze. a na redditcie wokol tego co na screene rozgorzala dyskusja, w ktorej 'mlodzi' zgadzaja sie z tym tekstem i narzekaja, ze ich starzy to kurla kupili dom za 35k w latach 70 a tera jest wart 650k i co to poczac o my biedni. jakby domy kosztowaly po 35k to tez byloby mnie stac. i nastane postow z jojczeniem jak to kiedys byly domy tanie i nikt sie #!$%@? nie zajaknie, ze razem z ta inflacja i wzrostem cen nieruchomosci szly przeciez tez zarobki w gore. nie wiem, co ci dzisiejsi dwudziestoparolatkowie oczekuja, doprawdy. chcieliby zeby zamrozic ceny nieruchomosci? to potem by kwicieli, ze te chalupy, ktore im rodzice pozostawiali w spadku sa gowno warte i remont kosztuje wiecej niz rudera XD jesli mlodzi ludzie dzis maja takie zdolnosci do rozumienia podstawowych zaleznosci w gospodarce i nieruchomosciach, to ja sie wcale nie dziwie ze nie potrafia odlozyc na dom (-‸ლ) nie zdziwilbym sie, gdyby wyszlo przy tym, ze w czasie kiedy jojcza ze nie moga odlozyc na dom, wydaja co tydzien na imprezowanie w miescie, dwa razy do roku wakacje, co dwa lata nowe auto i co rok nowy ajfon xD problemy pierwszego swiata
a jeszcze ten boldupy, ze daja sie dymac na 100k dolcow na studiach i oczekuja ze im sie praca nalezy tylko dlatego, ze sie #!$%@? na mine na samym starcie i za samo ukonczenie szkoly, bez wzgledu na wyniki, bez wzgledu na kierunek...masz im dac kariere i #!$%@? ¯\_(ツ)_/¯
Nie interesuje mnie srednia krajowa ani mediana.
Juz bardziej miarodana bylaby mediana z Warszawskich korpo ktora obecnie jest na poziomie ok 8k brutto ale wiadomo ze zanizaja ja juniorzy i excelowi klepacze
@mistellaire: To wyjdzie jakieś 4 metry kwadratowe na obatela... Ciasno trochę :/
Sporo osob wyplacilo to jeszcze w latach 90 dostajac grosze bo kwoty nie waloryzowana.
Komentarz usunięty przez autora