Wpis z mikrobloga

@lysyzlasu: Lublin - rodzice, partner\ka, brat, siostra - w zależności od wieku.
A co do wieku gówniaczego - mi mówili żę Mikołaj przynosi prezenty na "Gwiazdkę" Zawsze mnie to dziwiło. BO mikołaj na Mikołaja 6.12 i Mikołaj na 24.12? Ciężki miesiac,,, Ale amerykańskie filmy i bajki jasno mówią, że Mikołaj więc Mikołaj.

A tam Wielkopolskie - jaki kurła gwiazdor? Linda?
  • Odpowiedz
@lysyzlasu Kraków. U mnie Mikołaj przynosi 6 grudnia, a 24 są prezenty pod choinką lub na gwiazdkę. Wymiennie używa się tych określeń, ale jakby ktoś kazał mi powiedzieć od kogo są te prezenty jeśli nie od bliskich to moją pierwszą odpowiedzią byłby Mikołaj. Reszta "postaci" jest dla mnie dziwna
  • Odpowiedz
@lysyzlasu: Północne Mazowsze, Święty Mikołaj, o żadnych innych nigdy nie słyszałem za młodu. Bez jaj, dzieci w Wielkopolsce muszą czuć się prześladowane za wiarę w Gwiazdora, jak w każdym filmie świątecznym prezenty rozdaje Święty Mikołaj.
  • Odpowiedz
@ks2m: Ja to miałam odwrotnie - za dziecka prezenty przynosił Gwiazdor i było git. Potem zaczęłam czytać Bravo i po artykułach o amerykańskich aktorach tytułowanych gwiazdorem głupiałam xD Kaszuby here
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Południowa Wielkopolska here, tylko Gwiazdor i nic innego. Mikołaja to macie na Mikołajki, no chyba że teraz ciągnie na dwa etaty xD teraz jak mieszkam w Wawie i ostatnio w pracy się zapytali kto u mnie prezenty przynosi to byli w ciężkim szoku, teraz tutaj to samo
  • Odpowiedz