Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +555
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Dwóch mirków otrzyma po jednym egzemplarzu książki (najnowsze wydanie, z okazji jubileuszu książki "20 lat później") "Bogaty ojciec, biedny ojciec" autorstwa Roberta Kiyosakiego - sympatycznego Amerykanina urodzonego na Hawajach (podobnego trochę do Jackie Chana (・へ・)).
Książka to takie finansowe vademecum, które pozwoli poukładać wiele kwestii związanych z pieniędzmi i z myśleniem o nich. Nie jest to jednak żaden rozwojosobistyznormikami czy motywacyjne p--------o, a spora dawka konkretów, które warto wiedzieć. Tutaj napisałem kilka słów o samej książce..
Warunkiem udziału rozdajo jest oczywiście zostawienie plusika i wklejenie w komentarzu swojego ulubionego cytatu, dotyczącego finansów i pieniędzy, którego nie powstydziłby się sam Deco Morreno. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwycięzcę wybiorę we wtorek, o 19:30.
Dla chcących być na bieżąco z aktualnymi promocjami, w których co miesiąc zgarniamy kilka stówek, powstał mój tag: #kasazpromocji - jeśli nie chcesz wiedzieć moich wpisów, dodaj na czarno.
Komentarz usunięty przez autora
Zdecydowanie najlepszy możliwy cytat. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://blog.krolartur.com/anty-guru-robert-kiyosaki/
@Tytanowy: nawet w wikipedii jest dział "Krytyka". Całkiem możliwe, że żaden z niego inwestor, a dobry bajkopisarz ¯\_(ツ)_/¯
@Jacket: dziękuję za wartościowy link!
Milton Friedman
Komentarz usunięty przez autora