Wpis z mikrobloga

@MikelThief: już k---a nie przesadzaj, normalne mieszkanie 2 pokojowe we Wrocławiu kupisz poniżej 300k i to w budownictwie powyżej 2000r. Nie mówiąc o kamienicach bo to norma.
Niedługo będzieta p-------ć, że poniżej 1 melona to tylko kawalerka i to stan deweloperski.
  • Odpowiedz
Ej a wiecie że można sobie skonfigurować Porsche Panamera tak, że będzie kosztowało ponad milion? Przecież za ułamek tej kwoty można mieć nowo Dacie albo piecioletnia MARKE PREMIUM!
  • Odpowiedz
@Hauleth: Nie tak łatwo :)
Procek - 30k brutto link
Pamięć - Znalazłem p około 3,5k za kości link 128 GB co daje 42k a nie 160 na szczęście, bo 160 to byłoby trochę za dużo!
Karta Graf:22k x 2 = 44k link - nie wiem czy to ta, ale najdroższa!
Dysk SSD - koło 4k
Obudowa - pewnie
  • Odpowiedz
@Hauleth: Dysk wziąłem najdroższy SSD z x-kom.NAwet 8 TB na PCI kosztuje 8k, więc to nie będą kosmiczne różnice raczej.
Możliwe że RAM zły dobrałem bo nie wiem czy ma ECC - nie znam się na tym aż tak, a nie zdążyłem zmodyfikować wypowiedzi, więc wrzucam niżej. Oprogramowanie i pewnie inne rzeczy z 10k. Wyjdzie pewnie wtedy koło 180-190k z tymi innymi pamięciami. Wygląda to lepiej wtedy, ale jak uwzględnić jednak
  • Odpowiedz
@Loloman: tak ECC drastycznie zwiększa koszt, bo by uzyskać 128 GB musisz podnieść ogólną ilość praktycznie o 1/2 tego co masz (bo gdzieś te kody korekcyjne trzeba rownież składować).
  • Odpowiedz