Wpis z mikrobloga

Jakieś konkretne środki faktycznie tak ryją nerki? Czy całokształt nadużywanie SAA?
Nie pilnowanie ciśnienia? Estro? Co tu mogło być największym zagrożeniem?

@bst @poemat @skogyr

No chyba, że odpowiedza jest "sterydy działają prozdrowotnie i bez nich miałby to 10 lat wcześniej" to nie ma tematu :P

Ale myślę, ze jeśli się znacie, to byłoby warto coś powiedzieć dla potomnych, jeśli faktycznie mogło to pogorszyć sprawę, zostanie w internecie, ktoś przeczyta i zastanowi się może jak dbać o profilaktykę.

Od razu może coś ode mnie - chyba dodatkowym gwoździem tu może być też prowadzenie się wielu powerliferów - dużo śmieciowego żarcia, brak redukcji, wysoko % BF

#sterydy #mikrokoksy #mirkokoksy #silownia
Kasahara - Jakieś konkretne środki faktycznie tak ryją nerki? Czy całokształt nadużyw...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Kasahara mozna, koszt w polsce od 100 tys w gore. Tylko trzeba znalezc dawce. Wiec dializy, po operacji leki immunosupresyjne. Parszywa sprawa. I wszystko po to aby stojac na bramce miec 50cm w lapie i robic rack pull 420kg. Warto?
  • Odpowiedz
@bst: smutne, że mówi, że "robił to bez głowy". Ja rozumiem, ze 15 lat temu robił to bez głowy - bez żadnej profilaktyki, ale przecież wiedza w necie to nie jest od roku... z 5 lat na spokojnie przecież wszystko jak na tacy z podstaw. Dodatkowo chłop po drodze miał 100 kontuzji i też nie dało do myślenia (pewnie programowanie treningowe też było "bez głowy"). Nie chce osądzać, ale nie
  • Odpowiedz
@bst czyli twoim zdaniem dhb to bold okrojony z sajdow? Prosze Cię,to jest bardzo dobry anabolik, boldenon to siki.

Topowy w PL, tak. Koledzy Wojtka (również z trzyliterowego) wbijają, jeden z nich otwarcie ten lab polecał. Wąski obieg, latają podróbki.
Jak juz lecimy z ciekawostkami to jeden z najlepszych crossfiterów w PL również raczy się tym sprzętem( ͡º ͜ʖ͡º)

Tak to już jest, ze niektorzy spuszczaja
  • Odpowiedz
  • 1
@Kasahara profilaktyka jest bagatelizowana. Bo uciazliwa bo sie zapomina. Bo na wysokim estro jest super libido. Bo mozna tren leciec caly rok. Bo jak glowa nie boli to cisnienie ok. Bo czesto kosztuje więcej niz flakon.

To jest taki popsuty przez genetykow sport. Wystarczy popatrzec na plany treningowe slaw. Nie ma progresji. Jest tylko pompa. Przez jakis czas dziala. U genetykow pewnie bardzo dlugo. Mam na silowni konia wazacego 140kg na
  • Odpowiedz
@bst: tak sylwetkowo to gen jest niemalże wszystkim. Heh ja jeszcze pamiętam, że jak tam z 2 lata temu pisałeś mi, że ja nie wyglądam na cieżary (i taka prawda xD), które robę, bo tak coś się niepotrzebnie do Ciebie przysrałem. I nadal nie wyglądam i nie bedę wyglądać nawet jak wejdę na SAA mimo, że siła będzie duża jak i robienie dużej pompy na volume. Nawet na siłowni miałem
  • Odpowiedz
  • 0
@elektryczny_pastuch bold jest anaboliczny, tylko trzeba go ze 2g wbic. Dhb to nie okrojony bold tylko jego metabolit.

Nie obchodza mnie magiczne laby, przestalem uzywac 'labow' wiele lat temu. Co jakis czas powstaje super-lab-co-go-stosuje kadra (wpisz dowolna, jak ktos kojazy wiewiorke to wie o czym mowie). Pimpuje go grupa ludzi ktorzy wyjątkowo sypia tyle ile powinni a reszta dzieciakow sika po nogach ze maja cud towar.
Oczywiscie, w swietle internetowych sklepow
  • Odpowiedz
@Gwynblade: nie bierze się mety solo i osoba tak wyglądająca uwierz, ze musi jechać bardzo grubo (kilka środków, bardzo duże dawki); no i od małych dawek takie coś się nie dzieje, ze nerki siadają.
  • Odpowiedz
@Kasahara: to nie jest tak ze r------ł sobie nerki czymś konkretnym. Pytanie jest źle postawione - to tak jakby się pytac czemu ktos zachorował na raka.

Najprawdopodobniej był genetycznie obciążony ryzykiem zachorowania na nerki - najprawdopodobniej jakis rodzaj nefropatii i tyle. A przy nefropatii trzeba bardzo dbać o siebie a i tak często to niewiele daje jeśli choroba jest wyjątkowo złośliwa.

Przy jego trybie życia to nerki musiały mieć konkretną katorgę.
  • Odpowiedz
@Kasahara: @bst: Ja się tam nie znam za bardzo, ale czy sam fakt, że koleś waży ze 145kg przy 190 cm wzrostu nie obciąża mocno nerek? Wszak to granica otyłości III stopnia (okolice BMI 40), która jest wielkim czynnikiem ryzyka chorób nerek. Dodatkowo mięśnie są bardziej aktywne metabolicznie od tkanki tłuszczowej, więc nerki mają pewnie jeszcze więcej do roboty.

@heheszkant: Jemu tyle ważyły mięśnie, to nie
  • Odpowiedz