Wpis z mikrobloga

@meeskond: Już kiedyś czytałem narzekania, że po prostu nie da się fizycznie przetestować ich gier, ze względu na chorą ilość możliwych kombinacji posiadanych DLC i ogólnie testy traktowane są po macoszemu i nikt ich nie słucha.
  • Odpowiedz
@ppiasq: IMO można by przynajmniej próbować testów na gołej grze i ze wszystkimi DLC. Wszystkich błędów nie wyłapiesz, ale zawsze to jakiś początek. Jeżeli QA nie może wykonywać swojej pracy, to nawet tej podstawy brakuje, a my na tym cierpimy.

@guest: Dopóki PDX ma monopol na grand strategie, nic się nie zmieni.
  • Odpowiedz
@meeskond:

When a thread is closed by a moderator, you don't start a new one, without permission.

I... spadło z rowerka. Oczywiście do punktu OPa, że poprzedni temat w żaden sposób nie łamał regulaminu (nikt się nawet do tego nie odniósł) dalej leży ignorowany.

The following is a copy/paste of a thread that was closed with no reason given started by cac579, since no actual contravention of the forum rules
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Paradox jest na równi pochyłej. Kolejne wpadki, cash graby. Bez drastycznych zmian daje im 3 lata.
  • Odpowiedz
@myzael:
W gamedevie zawsze praca jest niewdzięczna o czym mówią ludzie pracujący w zasadzie w każdej gejmdewowej firmie, więc tutaj nihil novi ¯\_(ツ)_/¯
Co do robienia dobrych gier - nikt lepszych nie robi. Można narzekać na wiele rzeczy, ale nie przesadzajmy, PDX miał wiele ślepych zaułków, typu March od Eagles czy EU:Rome (czy teraz być może #imperator) i nie był nigdy blisko upadku.
  • Odpowiedz
@myzael:
Nie, taka jest specyfika rynku. Praca na platformie wiertniczej też jest ciężka w cholerę, nie jest to tajemnicą. Tak samo w gamedevie, czyli branży IT gdzie terminy najbardziej gonią.
Wymyśliłeś sobie tezę że PDX upada, a teraz krzywisz się jak przekazuje fakty (zakładam że się zgadzasz, skoro z meritum nie próbujesz polemizować, podawać kontrprzykładów etc), bo Ci się nie podoba, że takie są.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Ragnarokk: Tylko akurat na platformie bardzo dobrze płacą.

Ja żadnej tezy nie wymyślałem, raczej Ty próbujesz mi ją wmówić. Przytyku o upadającej Szwecji czy CDPR nie rozumiem. Nigdy w swoich wpisach się do żadnych z tych dwóch rzeczy nie odnosiłem, także daruj sobie takie populistyczne zagrywki.
  • Odpowiedz
W gamedevie zawsze praca jest niewdzięczna o czym mówią ludzie pracujący w zasadzie w każdej gejmdewowej firmie

@Ragnarokk: to jest zajebiste jak wielu graczom wydaje się że dewelopowanie gier to to samo co granie tylko jeszcze fajniej bo ci płacą.
  • Odpowiedz