Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 311
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@gardan: niech ogarnie intercyzę żeby łatwiej było w razie czego ogarnąć rozwód i się żeni. Może to ta jedyna i będzie im razem zajebiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli odwoła teraz ślub to ten związek już nie będzie mieć przyszłości...
  • Odpowiedz
niech ogarnie intercyzę żeby łatwiej było w razie czego ogarnąć rozwód

@szpongiel: To raczej nie to środowisko. Poza tym, oni mają zamieszkać u teściów, bo gostek nic nie ma.
  • Odpowiedz
@gardan: Jeśli gość rzeczywiście chce być z tą dziewczyną i wszystko jest już zaklepane to ślub w niczym im w życiu nie przeszkodzi. Skoro wpadli raz to niedługo znowu wpadną :)
  • Odpowiedz
ona ogólnie naciska, żeby od razu starali się o kolejne dziecko. Odwołanie ślubu nie wchodzi dla niej w rachubę.

@gardan: Niech kolega się zastanowi czy to na pewno wpadka była. Niech się też zastanowi dlaczego panience tak zależy na zakładaniu rodziny i małżeństwie z gościem na utrzymaniu rodziców.
  • Odpowiedz
@gardan: aaa takie buty, taka 100 % wpadka, w takim razie ja bym odmówił i zrezygnował ze ślubu. Dla mnie już sam fakt brania ślubu bo dziecko jest głupi, ale skoro poroniła i niby nie ma teraz"powodów" by ożenić się to bym tego nie robiły. 5 miesięcy to bardzo mało (według mnie)
  • Odpowiedz
@gardan: Jeżeli nie był pewien po co w ogóle myślał o ślubie? Tysiące ludzi żyje z dziećmi bez papierka i sobie dobrze radzą. Moi znajomi tak mieli, wzięli ślub dopiero jak byli na to gotowi i nikt nikogo palcem nie wytykał.
  • Odpowiedz
@gardan: Jeśli historia jest prawdziwa, to nawet mi go nie żal, środowisko środowiskiem, tradycje trzymają się mocno w małych miejscowościach, ale facet jest już dorosły, powinien mieć swój rozum. I przede wszystkim nie planować ślubu po kilku miesiącach znajomości, bo dziecko xD

No wiesz, jest na utrzymaniu rodziców,

Ma 21 lat, nie 11, może znaleźć pracę i się wyprowadzić.
  • Odpowiedz
@gardan ślub ze względu na dziecko to raczysko totalne, a jedynym powodem takich sytuacji jest "co we wsi powiedzą? Co w rodzinie powiedzą? Co sąsiedzi powiedzą? Co kuźwa świnie w chlewie będą chrumkać?"
  • Odpowiedz
@gardan: wszyscy piszą o chłopaku, a mnie najbardziej zadziwia postawa dziewczyny. Czy ją naprawdę satysfakcjonuje, że chłopak się z nią ożeni z przymusu?
  • Odpowiedz
  • 23
@gardan koleżanka mi opowiadała o swojej koleżance że studiów - laska symulowala ciążę żeby złapać gościa na dziecko po czym "tragicznie" poroniła tuż przed ślubem, do ślubu doszło. Znali się parę miesięcy.
Tak mi się tylko przypomniało.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@gardan: niech odwołuje, świat się nie zawalił, poronienia się zdarzają. A jak laska ma siano s głowie i parcie to zrobi aferę, jak umie logicznie myśleć to poczeka. Jak im na sobie zależy to on tak szybciutko nie s-------i, ale jak mu będzie robić dalej taką famę, to ja bym się już poważniej zastanowił, czy naprawdę warto.
  • Odpowiedz