Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 311
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gardan: kumpel jest idiotą aby brać ślub z powodu dziecka a jak problem się sam rozwiązał to się zastanawia nad odwołaniem. Niech się zastanowi czy mentalnie zbliżony jest do 16-latka czy do dojrzałego faceta.
  • Odpowiedz
kumpel jest idiotą aby brać ślub z powodu dziecka

@daot: No wiesz, jest na utrzymaniu rodziców, to mała miejscowość, naciski z każdej strony. A na dziewczynie mu zależało, jednak nie myślał jeszcze o ślubie. Łatwo oceniać, ale są rodziny i środowiska, w których trudno żyć według własnych zasad, zwłaszcza jak się ma 21 lat.
  • Odpowiedz
@ripleyx: Powiedz to tej dziewczynie, ona ogólnie naciska, żeby od razu starali się o kolejne dziecko. Odwołanie ślubu nie wchodzi dla niej w rachubę.
  • Odpowiedz
  • 198
@gardan co za s---------e myślenie- jest dziecko to przed urodzeniem musi byc ślub. Nie wiem czy ludzie sa po prostu uposledzeni czy ten ślub ma pokazać ze gowniak nie jest wpadką?

Ślub ma być po prostu dojrzałą decyzją o zwiazku i powinien być zawarty tylko jeśli oboje partnerów chcą, a nie "bo wypada" czy "bo co ludzie powiedzo"
  • Odpowiedz
@gardan: Kumpel trochę debil XD Jeśli od początku nie chciał brać ślubu to mógl nie brać i tyle a teraz wyszło że brał nie dlatego że ją kochał tylko dlatego że mame kazała XD
  • Odpowiedz
@gardan: tak myślałem, że to jakieś wioskowe przekonania. Miałem dziewczynę z wiochy i tak samo był mówione, że jakby się zdarzyła ciąża to ślub konieczny. Jak powiedziałem, że ślub z przyczyny wpadki to głupota i na pewno bym na to nie poszedł to było wielkie oburzenie otoczenia. Twój kumpel jest między młotem a kowadłem bo jak odwoła ślub to będzie wielka draka na wsi a jak weźmie ślub to może
  • Odpowiedz