Aktywne Wpisy

sildenafil +264
Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
źródło: IMG_3700
Pobierz
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@scriptkitty: Tak, składnia języka rozszerzeń. Jeśli piszesz procki w notacji MSSQL i nagle stwierdzisz, że chcesz PostgreSQL, to musisz przepisywać wszystko od nowa (a jest tego od ch...). No chyba, że PostgreSQL umie zrozumieć notację MSSQL i przetłumaczyć to na swoją, nie wiem bo nie mam tutaj wiedzy.
@scriptkitty: Nie no, dlatego zaproponowałem jako jedna z opcji liczenie na backendzie. Jak robisz łyse selecty na bazie, to masz to z grubsza w dupie jaki silnik tam siedzi. Natomiast musisz wtedy w samym backendzie przygotować się na łyknięcie jednorazowo np. 5 gb danych do zmielenia.
Obecnie jest tak, że są wydzielone providery w osobnej dllce, więc jedyne co musisz zrobić to podmienić mu
@Kaczus2B: W projekcie gdzie mamy kilkadziesiąt mikroserwisów przeskakiwanie z bazy na bazę to normalka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Khaine: Ja bym też szedł w tą opcję domyślnie
@ksiak: No pora. Tak jak mówiłem. MSSQL może zostać w starym systemie-molochu, ale robiąc nowy PostgreSQL albo NoSQL aby taka sytuacja się nie powtórzyła.
@ksiak: nie myl, bo w SQLu wszystkie dane są relacyjne (relacja to inaczej mówiąc tabela). To o czym mówisz to są
JOINy, które z "relacyjnością" w relacyjnych DB nie mają praktycznie nic wspólnego.@Hauleth: Przede wszystkim liczbowe. Wykresy, tabele itd. Ale jak ktoś chce zobaczyć dane z ostatnich 2 lat to zaboli, bo to może być grube kilka gb, które trzeba w pełni pobrać od razu aby zrobić agregację (nie można sobie fetchować porcjami jak w tabeli wtedy).