Aktywne Wpisy
CoDwa +277
Dla mnie największym kręceniem korbą był cały pandemiczny cyrk z wirusem, szczepionkami i kodami QR. Przykłady?
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
- Maseczka w samochodzie, gdy jedziesz sam — bo wirus może siedzieć na tylnej kanapie.
- Kelnerki w maseczkach, klienci przy stolikach bez — bo wirus zna zasady savoir-vivre.
- Szczepionka działa, ale maskę i tak noś.
- Limit 5 osób na wigilię
źródło: cfb0931e84cbcf82abed8e9e30f1b21c
Pobierz
tomwick55 +3
Co szanowne grono z tagu #mikrokoksy, #mirkokoksy, #dieta i #silownia uważa o pomyśle braci Rodzeń?
#przemyslenia #pytanie
#przemyslenia #pytanie
źródło: temp_file1263170386563930430
Pobierz

@scriptkitty: Tak, składnia języka rozszerzeń. Jeśli piszesz procki w notacji MSSQL i nagle stwierdzisz, że chcesz PostgreSQL, to musisz przepisywać wszystko od nowa (a jest tego od ch...). No chyba, że PostgreSQL umie zrozumieć notację MSSQL i przetłumaczyć to na swoją, nie wiem bo nie mam tutaj wiedzy.
@scriptkitty: Nie no, dlatego zaproponowałem jako jedna z opcji liczenie na backendzie. Jak robisz łyse selecty na bazie, to masz to z grubsza w dupie jaki silnik tam siedzi. Natomiast musisz wtedy w samym backendzie przygotować się na łyknięcie jednorazowo np. 5 gb danych do zmielenia.
Obecnie jest tak, że są wydzielone providery w osobnej dllce, więc jedyne co musisz zrobić to podmienić mu
@Kaczus2B: W projekcie gdzie mamy kilkadziesiąt mikroserwisów przeskakiwanie z bazy na bazę to normalka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Khaine: Ja bym też szedł w tą opcję domyślnie
@ksiak: No pora. Tak jak mówiłem. MSSQL może zostać w starym systemie-molochu, ale robiąc nowy PostgreSQL albo NoSQL aby taka sytuacja się nie powtórzyła.
@ksiak: nie myl, bo w SQLu wszystkie dane są relacyjne (relacja to inaczej mówiąc tabela). To o czym mówisz to są
JOINy, które z "relacyjnością" w relacyjnych DB nie mają praktycznie nic wspólnego.@Hauleth: Przede wszystkim liczbowe. Wykresy, tabele itd. Ale jak ktoś chce zobaczyć dane z ostatnich 2 lat to zaboli, bo to może być grube kilka gb, które trzeba w pełni pobrać od razu aby zrobić agregację (nie można sobie fetchować porcjami jak w tabeli wtedy).