Wpis z mikrobloga

101 najlepszych CRPG według RPG Codex - nowa lista! Wiele tytułów, konfrontacja klasyków z nowymi pozycjami! Prawdziwa gratka dla każdego fana erpegów! Jaki system był najpopularniejszy? Na co w opisach zwrócono uwagę przy poszczególnych tytułach?

Zapraszam do listy i do wykopywania znaleziska! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

LINK: https://www.wykop.pl/link/5076895/101-najlepszych-crpg-wedlug-rpg-codex-tym-razem-z-najnowszymi-tytulami/

#crpg #rpg #gry #staregry #mirkoreklama
Pobierz Lisaros - 101 najlepszych CRPG według RPG Codex - nowa lista! Wiele tytułów, konfront...
źródło: comment_6acGZdf9RWxh5D7S5lHB8VMYOgw66dtr.jpg
  • 53
Mógłbym zrozumieć punkt widzenia odnośnie monotonii, ale już większa różnorodność świata przedstawionego niekoniecznie jest zaletą, jeśli te dodatkowe elementy są zwyczajnie słabe czy niepasujące do siebie

@Oak_: Niekoniecznie jest zaletą, ale nawet wśród najzagorzalszych zwolenników jedynki i krytyków dwójki trudno znaleźć opinie, że Vault City, New Reno czy nawet proste Modoc nie pasowały do siebie, do falloutowego świata, czy wręcz były słabe. Ten zarzut można jak najbardziej stosować do, nie wiem,
@Lisaros Dzięki! Od dwóch dni to studiuję.
Masz to w wersji sparsowanej do czystej listy tytułów może? Bo zamierzam tym spriorytetyzować tym swoje plany. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czyszczę przedpole i jak tylko odpękam podyplomówkę, ruszam w Darklandy, Stonekeepy, Eyeofbeholdery i Baldury, hej!
Niekoniecznie jest zaletą, ale nawet wśród najzagorzalszych zwolenników jedynki i krytyków dwójki trudno znaleźć opinie, że Vault City, New Reno czy nawet proste Modoc nie pasowały do siebie, do falloutowego świata, czy wręcz były słabe

@zavalita: Zawsze miałem neutralne nastawienie do Vault City, New Reno samo w sobie było najlepszą lokacją jeśli chodzi o questy chociażby, ale cała ta mafijna otoczka rodem z Ojca Chrzestnego powiedziałbym, że tak średnio pasuje do
@Lisaros: Dobra ta lista, pokazuje ile jeszcze mam do nadrobienia. Oczywiście delikatne hurr durr, ale to chyba nieuniknione w takich spisach i wszystko sprowadza się do tego, że inni ludzie nie lubią tego, co ja.

A, i komentarze na głownej to złoto ( ͡ ͜ʖ ͡)