Wpis z mikrobloga

Hehehe, wchodzi 0% pit dla młodych. Koleżanka różowego pracuje za najniższą + premie (300 - 400 zł). Zgadnijcie kogo właśnie poinformowali, że obcinają "premie" o wartość dochodowego xD

#podatki #finanse #januszebiznesu
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@banjo: dzięki
No tak, należy jej się to z dochodowego od podstawy. A ja tak myślę: przecież tę premię pewnie i tak dostawala na.lewo, więc o co.chodzi
  • Odpowiedz
"obniżmy podatki, to będziemy więcej zarabiać".

@Fidelis: przecież wszystko się zgadza, pracodawca więcej zarobi zamiast oddać państwu. A jak się lasce obniżka pensji nie podoba może pracę zmienić ;)
  • Odpowiedz
@Fidelis: Trzeba mieć niezłą sieczkę w głowie, żeby z opisanej sytuacji, i kretyńskich pisowskich pomysłów, wyciągać negatywne wnioski na temat "korwinowskiego" obniżania podatków. XD
  • Odpowiedz
@szejk_wojak: Kiedyś pracowałem w miejscu (minimalna krajowa), gdzie z szefem można było luźno pogadać. Któregoś razu narzekał na podatki, tłumaczył, że to państwo okrada pracownika i jego. Że on by chętnie dał większe wynagrodzenie, ale wtedy państwu musi dawać drugie tyle i to jest skandal. A przecież on by chciał dać większą wypłatę i tę część dla państwa też chciałby oddać pracownikowi, żeby miał więcej pieniędzy. Niedługo później podnieśli minimalne
  • Odpowiedz