Aktywne Wpisy

trebeter +216
#trzecieoko serio?

Zawod_Inwestor +91
#gielda Tak sobie czytam różne badania z przeszłości i teraźniejszości dotyczące czynników, dzięki którym teoretycznie można próbować w długim terminie pobić S&P500 czy nawet Nasdaq100 i metaanaliza tych badań doprowadziła mnie do przełomowego odkrycia: kup se etfa to znormalniejesz. Niestety dzisiaj już absolutnie nie jest prawdą twierdzenie, że "ETFy są dla przeciętniaków", bo mamy dostępne tanie fundusze skoncentrowane na najbardziej quality sektorach jak np. nasdaq100.
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
Wrzucam screen z zachowania tej mojej
źródło: obraz
Pobierz

Otwierać cały obrazek bo dużo tego.
https://cdn.discordapp.com/attachments/356345450380656641/588572780673368065/dude_what.png
źródło: comment_oxt0khDwXl10WXu8glqhdqj7XFLQ5rZf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Jak dla mnie to metoda na uzyskanie wielu FP i FN - czyli jest raczej kiepskim filtrem kandydatów.
Zamiast tego zapytałbym o to, gdzie i czemu używamy IQueryable. Od juniora oczekiwałbym kilku słów, od seniora - konkretnego omówienia. Temat możesz wtedy pociągnąć dalej, bo jest praktyczny i pozwala pochwalić się wiedzą.
@WyjmijKija: no to właśnie odsiałeś "seniora", który ma 10 lat doświadczenia w byciu juniorem.
Jeśli nie umie tego wyjaśnić tobie na rozmowie, to jak tłumaczy takie (i inne) rzeczy mniej doświadczonym kolegom w zespole?
W końcu kto, jak nie taki senior, będzie odpowiadał za przygotowanie architektury, czyli między innymi tych warstw?
Nie wiem jak jest w innych firmach, ale u nas wyliczanie języków i technologii ma sens co najwyżej na rozmowie o staż, gdzie może to świadczyć o tym, że kandydat lubi uczyć się nowych rzeczy.