Wpis z mikrobloga

Kurła, jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie społeczeństwa USA w latach 80-90'. Piękny dom bez żadnych płotów i #!$%@? psów, w tle dzieciaki się ścigają na zajebistych rowerach, każdy mówi sobie dzień dobry, rano podjeżdża prawie pod dom autobus żeby cię zawieźć do zajebistej szkoły z prawdziwym i zadbanym boiskiem, narzekasz w stołówce na jakość pizzy i hamburgerów, potem wracasz "zmęczony" żeby sobie poleżeć i pograć na Nintendo a w tym czasie twoja matka przynosi ci tosty, w tle leci dźwięk z radia jak zajebisty jest twój kraj i jedynym twoim zmartwieniem jest to że dzisiaj już nie pójdziesz sobie kupić nowej gry za kieszonkowe bo zamknięte, oraz to że Chris dzisiaj nie może wpaść do ciebie bo pojechał do Aspen.

#ameryka #usa #nostalgia #dziecinstwo #zalesie #takaprawda #gownowpis #przegryw4life

jmuhha - Kurła, jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie s...

źródło: comment_H63Lh2NYnTsm7emCMfzvtUGdkaRcQefx.jpg

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: To co opisales akurat nie istnialo nigdy poza filmami, ale istnieje Szwajcaria gdzie jest podobnie jak to opisales, moze oprocz tej pizzy i hamburgerow
  • Odpowiedz
@jmuhha: zawsze chcialem byc ranczerem w teksasie takim wiecie spoko ziomkiem w kapeluszu slomainym i w skarpetach bez palcow (bo sie oderwaly a nie chce sie cerowac) no i tak ogolnie staje na ganku i patrze na swoje pole pelne kukurydzy i bawoly #!$%@? po polu i mowie AJLBIRAJTBAK HONEJ i wtedy wsiadam do swojego dżipa i jade pod zbiornik wodny zeby cos tam naprawic bo stary dżon dostal czkawki
  • Odpowiedz
@jmuhha: Dorabiasz na rowerze rozrzucając rano gazety dla sąsiadów. Na przeciwko Peggy Sue przymierza wieczorem nowy stanik, podglądasz ją swoim nowym teleskopem który dostałeś na urodziny.
  • Odpowiedz
@jmuhha: w sumie zajebiscie byłoby urodzić się w USA, ale czy było u nas tak źle jestem rocznik '92 to co pamietam czyli od czasów gimbazy do techbazy wyglądało też spoko podjeżdża po Ciebie wypasiony autosan, szkoła, po szkole wracasz szybki obiad i odpalasz MuOnline #!$%@?ąc 8h na spocie moby miedzy czasie książka na myszke co by "poafczyć" i wyjść na boisko pograć w piłe. Ja jebe no cofnoł bym
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@jmuhha: stary, ja żyję nadzieją że reinkarnacja/życie pozagrobowe istnieje i zostanę nagrodzony tym że jestem dobrym człowiekiem kolejnym, wspaniałym życiem ;)
  • Odpowiedz
a potem giniesz w szkolnej strzelaninie #takaprawda

@janusz_pol: predzej zginiesz w wypadku drogowym na jakims zadupiu, bo Janusz w zdezelowanym szrocie pospawanym z 2 samochodow uwaza ze na gownianej jakosci drogach ograniczenia to sugestie.

Albo na raka z powodu gownianej wykrywalnosci tego typu rzeczy w Polsce.

#takprawda
  • Odpowiedz
  • 1
@jmuhha Troche masz racji ale wszystko kupione na raty i nawet jak dom splacisz to dalej nie jest twoj dom. Placisz ogromne podatki (zalezy jaki stan). W usa wszyscy żyją na kredytach.

Moj znajomy kupil jakis czas temu #ps4 na raty 400$. Ja bylem w ogromnym szoku ze nie bylo go stac gotowka zaplacic za ps4. Mam to w dupie ale tak wlasnie zyja amerykanie a długi ptzechodza później
  • Odpowiedz
@jmuhha: tylko ta sielanka ma swoją cenę ( jak wszystko zresztą w życiu ), KREDYT oraz Przeprowadzka, nie fajnie zmieniać stan co kilka lat, ogólnie takie domy to w większości na kredyt.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane: To akurat lepsze zakonczenie xD Mozesz tez sluzyc w woju, kilku kolegow ginie na twoich oczach. Kilka razy ocierasz sie o smierc, wracasz do kraju z PTSD, okazuje sie, że twoja dziewczyna/zona ma kogos innego, lądujesz na ulicy i konczysz jak duza czesc weteranow wojennych w USA.
  • Odpowiedz