Wpis z mikrobloga

Kurła, jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie społeczeństwa USA w latach 80-90'. Piękny dom bez żadnych płotów i p--------h psów, w tle dzieciaki się ścigają na zajebistych rowerach, każdy mówi sobie dzień dobry, rano podjeżdża prawie pod dom autobus żeby cię zawieźć do zajebistej szkoły z prawdziwym i zadbanym boiskiem, narzekasz w stołówce na jakość pizzy i hamburgerów, potem wracasz "zmęczony" żeby sobie poleżeć i pograć na Nintendo a w tym czasie twoja matka przynosi ci tosty, w tle leci dźwięk z radia jak zajebisty jest twój kraj i jedynym twoim zmartwieniem jest to że dzisiaj już nie pójdziesz sobie kupić nowej gry za kieszonkowe bo zamknięte, oraz to że Chris dzisiaj nie może wpaść do ciebie bo pojechał do Aspen.

#ameryka #usa #nostalgia #dziecinstwo #zalesie #takaprawda #gownowpis #przegryw4life

jmuhha - Kurła, jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie s...

źródło: comment_H63Lh2NYnTsm7emCMfzvtUGdkaRcQefx.jpg

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@wqdqweff Dokladnie. Dlatego dziwi mnie to ze ludzie uważają usa za ktaj wolny i latwy do życia. To jest praktycznie wszystko to samo. Fakt ze np za tydzien pracy w usa jest stac cie na wiecej jak za tydzien pracy w Polsce. Mowie tu o zarobkach srednio krajowych
  • Odpowiedz
@Kot89: ale USA jest krajem naprawde wolnym, mozesz powiedziec wszystko co chcesz, mozesz isc do sklepu i kupic sobie mleko, platki, banany i Revolver Magnum. w polsce tego nie mozesz zrobic.
  • Odpowiedz
@Walther00 20 na około 200 krajów to niezły strzał!

A później czytasz wiadomości : socjal, podatki, ustawy, protesty, pielęgniarki, górnicy, nauczyciele, cierpy...

I żałujesz że nie urodziłeś się w Mozambiku i nie walczysz ze skutkami cyklonu.
  • Odpowiedz
a potem giniesz w szkolnej strzelaninie #takaprawda

@janusz_pol: Sprawdzałeś ile jest faktycznie tych strzelanin i ich ofiar w USA rocznie ? W całych stanach w zeszłym roku (a był to najgorszy rok chyba w historii) zginęło 55 ludzi w całym USA. 330 mln amerykanów, dziesiątki milionów dzieci, 55 ofiar... dla odmiany rok wcześniej (2017) ofiar było 24 w całych stanach.

I teraz pytanie - to są przypadkowe
  • Odpowiedz
@jmuhha: Albo rodziszi się troche wcześniej widziszi złoty wiek Ameryki w swoich 20's, zostajesz hipisem, jesteś na LEGENDARNYM pierwszym woodstocku, widzisz jak na żywo gra Hendrix później widziszi WSZYSTKIE znane koncerty. To dopiero życie ;d
  • Odpowiedz
jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie społeczeństwa USA w latach 80-90'

@to_jest_chyba_kurcze_zart: Niby tak, ale z drugiej strony, twój dom stoi na starożytnym indiańskim cmentarzu, w kanałach czaił się clown z balonikami, w pobliskim lesie grasował wilkołak a z komputera wyskakiwała jakaś dziewczyna.

• Odpowiedz
@JanekGreen: Nigdy się nie porównuje k---a do słabszych, nigdy. To tak jakbyś był typowym wykopkiem i mówił "heh, przecież to nie tak źle, przecież mogłem nie mieć nóg", absurdalne podejście. Powinno się dążyć do najlepszego stanu bytu a nie jakieś oh mogło być gorzej, chryste panie..
  • Odpowiedz
a potem giniesz w szkolnej strzelaninie #takaprawda

@janusz_pol: predzej zginiesz w wypadku drogowym na jakims zadupiu, bo Janusz w zdezelowanym szrocie pospawanym z 2 samochodow uwaza ze na gownianej jakosci drogach ograniczenia to sugestie.

Albo na raka z powodu gownianej wykrywalnosci tego typu rzeczy w
  • Odpowiedz
Kurła, jak ja bym chciał się urodzić i żyć w takiej średnio-wyższej klasie społeczeństwa USA w latach 80-90'.

@jmuhha: To, co opisałeś, nie jest żadną średnio-wyższą klasą społeczeństwa w USA.
To jest klasa średnia.
  • Odpowiedz
@CzarneChmury: teraz sobie mniej wiecej policz ile wynosi szansa na to ze rodzac sie w USA sabije Cie seryjny motderca albo zginiesz w szkoknej strzelaninie.
Pewnie podobna do tego ze rodzac sie w Polsce zginiesz w wyoadku samochodowym (gdzie ilosc wypadkow samochodowych w Polsce jest kilkukrotnje wyzsza na jednego mieszkanca niz w USA)
  • Odpowiedz