W jakich sytuacjach czujecie się najbardziej dyskryminowani i umniejsza się Wam na podstawie Waszej płci? W jaki sposób chcielibyście, aby się to zmieniło?
@Magdalie: oczekiwanie, że przy wyjściu z nowopoznaną osobą to facet będzie płacić - co gorsza mnóstwo facetów to popiera (dziewczyny też, w końcu mają z tego korzyść)
W jakich sytuacjach czujecie się najbardziej dyskryminowani i umniejsza się Wam na podstawie Waszej płci? W jaki sposób chcielibyście, aby się to zmieniło?
@Magdalie: Chciałbym tak jak kobieta móc mieć przeciętny ryj i być zasypywanym dziesiątkami wiadomosci od ładnych lasek i móc im odpowiadać, "tak, nie, xD lub haha"
@korporacion: jak to dla kobiet? O co w tym chodzi? Ktoś szuka lokatorki do ruchania czy chodzi o coś innego? Pytam bo się nie spotkałam, nigdy pokoju nie wynajmowałam, tzn raz zagranicą ale takich rzeczy tam nie było.
@Magdalie: prosty przykład u nas w pracy. Faceci musimy pokazać,że umiemy itp. Przyszła do nas jedna blondynka bez języka i od razu coraz wyżej się pnie. Ale to niedługo perdolnie gdyż niestety na wyższych stanowiskach bez języka niepodolasz. Chyba tym się czuje najbardziej dyskryminowany iż ja muszę się wykazać ,a kobiety jako biedne i słabsze muszą mieć tzw. Fory.
@arcypatelniagrozy: spokojnie, może i operuje tylko jednym językiem, ale za to jakie cuda nim pewnie wyczynia to nawet najlepszy poliglota niema takich kompetencji jak ona ( ͡°͜ʖ͡°)
@norepinefryna: większość to pewnie stancje wynajmowane dla kobiet przez kobiety, ewentualnie wynajmują ludzie którzy uważają że dziewczyny są bezpieczniejsze, ale jakaś część jak się domyślam jest przez facetów którzy szukają koleżanek
@Magdalie: wejdź sobie na stronę NFZ i porównaj ile środków z naszych wspólnych podatków idzie na akcje i programy zdrowotne adresowane do kobiet, a jak okrągłe zero na akcje i pronocję zdrowia specyficznie zaprojektowane dla mężczyzn. Podpowiedź : różnica > 1000'000'000zł
A teraz zwróć uwagę, że zjawisko występuje wszędzie, gdzie rozdziela się pieniądze pochodzące z podatków. Mężczyźni więcej pracują, płacą większą część sumy wpływów podatkowych, ale w mniejszym stopniu są beneficjentami.
@Zielonka696969: ja już napisałam co mówi statystyka i biologia, Twoje zdanie było po prostu niezgodne z prawdą, a pojedyncze wypadki wciąż nie zmieniają statystyki. Dodatkowo kobieta nie powinna dużo podnosić że względu na budowę układu rodnego
@Mnichuy rzeczywiście. Os kobiet wymaga się mniej. Jeśli dołączyć do tego jeszcze tradycyjny podział roli, to jej głównym zadaniem jest wyjść za maz. Jednak z drugiej strony niezamężna kobieta wzbudza współczucie i litość, jest traktowana jak kobieta drugiej kategorii, co w przypadku mężczyzn jest raczej traktowane jako zaletą w oczach innych mężczyzn.
#pytaniedoeksperta #rozowepaski #dyskryminacjamezczyzn #mezczyzna #trudnepytania #pracbaza #studbaza #edukacja
@Magdalie: Chciałbym tak jak kobieta móc mieć przeciętny ryj i być zasypywanym dziesiątkami wiadomosci od ładnych lasek i móc im odpowiadać, "tak, nie, xD lub haha"
@Magdalie: Bo kobiety są genialne w chronieniu swoich interesów, nawet jeśli ich roszczenia wcale nie są zasadne
Komentarz usunięty przez moderatora
@korporacion
@Francisco_dAnconia xdxdxd
A teraz zwróć uwagę, że zjawisko występuje wszędzie, gdzie rozdziela się pieniądze pochodzące z podatków. Mężczyźni więcej pracują, płacą większą część sumy wpływów podatkowych, ale w mniejszym stopniu są beneficjentami.
Gdyby temat cię interesował, to cały jej kanał jest dobry.
Komentarz usunięty przez moderatora