@BenzoesanSodu: Dwa dzbany, bo te informacje o jakie pyta dziołcha powinny być zamieszczone w ogłoszeniu, by było wiadomo, czy jest sens aplikować i tracić czas swój i hr.
@somskia: chodzi o słynne i jakże dyskretne pytanie a ile pani by chciała zarabiać I wybiera się najtańszą zamiast szukać za 16zł przykładowo to a nuż się trafi taniej
@BenzoesanSodu: Żałosne zachowanie karynki, HRowca z kolei bezmyślne bo nawet nie powinna musieć zadawać takiego pytania. Chociaż z drugiej strony być może płaca jest ustalana wg. kwalifikacji.
@Twinkle: to się podaje widełki, a nie do ewentualnego pracownika daj dla mnie cv i ja pani powiem, że się pani nie nadaje, bo szukamy specjalisty z uprawnieniami oraz samochodem za 2,5k mc. ( ͡º͜ʖ͡º)
@Twinkle: @BenzoesanSodu: @bitcoholic: @MamutStyle: @suqmadiq2ama: nie wiem co w tym śmiesznego, jak ktoś mi wysyła ofertę bez takich detali to tez nie wysyłam cv ani informacji kontaktowym dopóki ich nie dostanę xD i o dziwo niektórzy nie odpisują. Wtedy ja tez nie odpisuje ¯_(ツ)_/¯
90% dzisiejszych ogłoszeń. Największa patologia to pośrednicy - skąd mam wiedzieć czy chce złożyć cv to danej firmy - wysyłanie wrażliwych danych niewiadomo gdzie.
@Twinkle żałosne to takie ogłoszenia są. Brak podstawowych informacji w ogłoszeniu więc wiadomo, że zanim się udostępni swoje dane to chce się człowiek dowiedzieć. Wysłać swój życiorys żeby się dowiedzieć że 6zl/h za 12 godzin dziennie na zlecenie?
@BenzoesanSodu brak stawki w ogłoszeniu to jakiś #!$%@? polski zwyczaj rodzimych "biznesmenów". W cywilizowanych krajach to norma, że zarobki to główna informacja. Więc kobita miała rację chociaż lepiej niech popracuje nad formą, bo sobie trochę poszuka hehe
Co xd #!$%@? kretynie, co to za społeczeństwo, totalnych zjebów, jedynie co jest w stanie taki prosiak napisać to dwie litery i wrzucić zdjęcie. Nie interesuje mnie kto co napisał, to co wiadomo po takim wpisie to, że wrzucił go zjeb, a prawie 200 #!$%@? takie coś zaplusowało. Boję się o przyszłość Polski.
@Twinkle Większość prac jak i biznesów ma ustaloną kwotę na dane stanowisko. Te bardziej wymagające prace zazwyczaj mają podane widełki i rekrutacji nikt na te stanowiska nie robi przez ogłoszenia na Olx.
Gość po prostu szuka frajera który zgodzi się pracować za mniej niż zakłada i na rozmowie, po przeczytaniu CV żąda magiczne pytanie "ile chcesz zarabiać". Te same Janusze jakoś w swoich usługach/produktach mają ceny bez głupiego pytania ile Pan chce
@BenzoesanSodu: no i bardzo dobrze napisała, praca to dobrowolna umowa a nie niewolnictwo jak się niektóry #!$%@? januszom biznesu zdaje, a jak on już od początku traktuje pracownika jak psa to takiemu tylko napluć w pysk i się pożegnać.
@BenzoesanSodu: poza tym, jak się pisze ogłoszenia jak skończony baran to później takie akcje wychodzą. #!$%@? mnie takie kretyńskie podejście: "no ty nam pokaż swoje kwalifikacje a potem my z łaski swojej zdecydujemy czy będziesz miał zaszczyt u nas pracować i ile cebulinów ci za to damy", to nie są #!$%@? lata 90'. typiara może pracuje na kasie za np. 3,5k i szuka lepiej płatnej roboty i leje sage na wszystkie
@iEarth: wynagrodzenie nie powinno być podane, co do reszty się zgadzam. Pracownik sprzedaje swój czas i kompetencje. Według was mam isc do sklepu i mówić ile mogę zapłacić za jajka? Nie, cenę podaje sprzedający. Zanim mnie zminisujecie, przeanalizujcie to -> jestem pracodawcą i podaje, ze zapłacę pracownikowi np 4k. Ten co chce zarabiać 5k nie przyjdzie na rozmowę. A co jeśli jednak by przyszedł i przekonał mnie ze warto zapłacić te
@szmecio: w cv najlepiej nie podawac zadnych danych adresowych bez numeru telefonu. W adresie wpisac tylko miasto. Imie i nazwisko mozna tylko zostawic.
@Artic: jesli robota jest unikalna to piszesz o widelkach z reguly 95% oglszen gdzie nie ma wynagrodzenia, to po prostu harda januszerka, ktora szuka najtanszego pracownika
#heheszki #humorobrazkowy #humor #gownowpis #logikarozowychpaskow #rozowepaski #pracbaza
¯\(ツ)_/¯
I wybiera się najtańszą zamiast szukać za 16zł przykładowo to a nuż się trafi taniej
Więc kobita miała rację chociaż lepiej niech popracuje nad formą, bo sobie trochę poszuka hehe
Komentarz usunięty przez autora
Gość po prostu szuka frajera który zgodzi się pracować za mniej niż zakłada i na rozmowie, po przeczytaniu CV żąda magiczne pytanie "ile chcesz zarabiać".
Te same Janusze jakoś w swoich usługach/produktach mają ceny bez głupiego pytania ile Pan chce
Komentarz usunięty przez moderatora
@Artic: Taki jak ty to na pewno. A cała reszta tego komentarza to taki stek bzdur, że szkoda się do niego odnosić.
Komentarz usunięty przez moderatora
z reguly 95% oglszen gdzie nie ma wynagrodzenia, to po prostu harda januszerka, ktora szuka najtanszego pracownika