Wpis z mikrobloga

• 420
#strajknauczycieli #nauczyciele

Kurde... Jak ja bym chciała, żeby zabrali te cholerne 13 mld z 500+ i dali tym nauczycielom.
(,)

Ale nie, po co. Niech patusy na nas głosują, wspieramy dzietność i przywracamy godność. Szkoda, że nie tym, którzy uczciwie pracują. Im to tylko podatki podnieść, wydłużyć czas potrzebny do awansu, dowalić biurokracji i naszczuć jednych na drugich i git.

#niepopularnaopinia #500plus
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mahisna: A ja bym chciał, żeby nie dawali nikomu. Serio skoro jest tak źle, to czemu jest mnóstwo chętnych? Czemu nie zmienią pracy? Przecież w Biedronce lepiej płacą.( ͡° ͜ʖ ͡°) No tak, ale tam się trzeba otyrać.
  • Odpowiedz
@mahisna No i tak płacimy za nowe tipsy kolejnemu pokoleniu patusiar, żeby mogły wystukać nimi komentarze pokroju "wyrazy spuczucia" "mam horom curke" "odbierdokta sie od mojego malęstwa i tszy huje w bok".
Po co nauczyciele i edukacja skoro na kartach wyborczych wystarczy postawić "kszyrzyk".
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@mahisna: zabrac jednym patusom i dac drugim? serio?

socjalistyczne chwyty nie rozwiazuja problemu. nauczyciele byc moze powinni wiecej zarabiac (choc z osobistych doswiadczen to naprawde nielicznym dalbym choc zlotowke wiecej)ale caly system edukacji przydaloby sie zrownac z ziemia, zaorac i postawic od nowa. co do 500+ dla madek, zadnej kasy do reki - ulga podatkowa. pracujesz, masz 500 zl wiecej w kieszeni. nie pracujesz, to zdychaj z glodu.
  • Odpowiedz
  • 1
@OmarBongo oczywiście że działa. to rynek jak każdy.

dzisiejszy brak rynku sprawia natomiast ze przez centralne planowanie z roku na rok spada poziom, a i nauczyciele nie są zadowoleni
  • Odpowiedz
  • 1
@K_R_S: tak z ciekawości, możesz podać przykład państwa gdzie całe obowiązkowe szkolnictwo (odpowiedniki podstawówki, liceum ect) jest sprywatyzowane?
  • Odpowiedz
  • 1
@mahisna: to jest kwintesencja socjalizmu.

Te patusy dostają na kredyt. Tych pieniądzu nie było już zanim hołota dostała 500+, a teraz k---a nawet Ci przeciwni zastanawiają się komu to się należy bardziej tak jak by to było k---a normalne że się wydaje pieniądze których nie ma.
  • Odpowiedz
  • 3
@OmarBongo w XVw. nie było kraju bez feudalizmu, ale to nie oznaczało, że feudalizm byl super.

socjalizm jest zły, niezależnie jakiego rynku dotyczy
  • Odpowiedz