Kurde... Jak ja bym chciała, żeby zabrali te cholerne 13 mld z 500+ i dali tym nauczycielom. (╯︵╰,)
Ale nie, po co. Niech patusy na nas głosują, wspieramy dzietność i przywracamy godność. Szkoda, że nie tym, którzy uczciwie pracują. Im to tylko podatki podnieść, wydłużyć czas potrzebny do awansu, dowalić biurokracji i naszczuć jednych na drugich i git.
@dolan_plusk Stąd, że finansujemy to na kredyt, który będziemy spłacać my, nasze dzieci i ich dzieci. Stąd, że ktoś marnuje pieniądze ciężko pracujących podatników na program służący przeżeraniu tychże pieniędzy, zamiast ich sensownemu wykorzystaniu na te sektory, które są drastycznie niedofinanansowane, np. służbę zdrowia.
@Shmit Ja również bym tego chciała. Jestem za przeniesieniem socjalu do III filara, tj. scedowania pomocy osobom potrzebującym na organizacje pozarządowe na szczeblu lokalnym.
@mahisna: zabrac jednym patusom i dac drugim? serio?
socjalistyczne chwyty nie rozwiazuja problemu. nauczyciele byc moze powinni wiecej zarabiac (choc z osobistych doswiadczen to naprawde nielicznym dalbym choc zlotowke wiecej)ale caly system edukacji przydaloby sie zrownac z ziemia, zaorac i postawic
@mahisna raczej wszystkim zabrać bo tak samo jak są ludzie dobrze wykorzystujący 500+ tak samo są i patusy a po stronie nauczycieli są tacy co można nawet i 1000+ dać bo swietnie prowadzą zajęcia jak i tacy co mają wywalone. Jak już to hajs tylko poprzez większe ulgi podatkowe żeby pracować się opłacało zamiast zasiłki brać
@tomek0931 Ustalenie progów jeśli chodzi o zarobki w grupie nauczycieli następuje centralnie. Tak samo jak w wojsku czy policji - to jest sektor publiczny i wynagrodzenie nie jest tożsame z wypłacaniem zasiłku za sam fakt, że ktoś żyje, ale na siebie nie zarabia i jest nieporadny. Te dwie rzeczy należy oddzielić. Jeśli zaś chodzi o to, jak dana osoba pracuje, to na szczeblu najniższym masz dyrekcję oraz kuratorium, które powinny dbać
@mahisna: Łatwo zauważyć jaki jest "target" tej populistycznej zarazy - mohery, patola, wieś. Ci dostaną. Nauczyciele mogliby dostać, ale nie ma gwarancji, że te pieniądze kupią głosy.
@lekkonieobecny Zakładam, że wększość z nich wolałaby dostać wyższe wynagrodzenie niż 500+ ;-) Ponadto użyłam celowej generalizacji, żeby pokazać patologiczny aspekt samego programu, który z założenia jest zły. Według mnie.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Kurde... Jak ja bym chciała, żeby zabrali te cholerne 13 mld z 500+ i dali tym nauczycielom.
(╯︵╰,)
Ale nie, po co. Niech patusy na nas głosują, wspieramy dzietność i przywracamy godność. Szkoda, że nie tym, którzy uczciwie pracują. Im to tylko podatki podnieść, wydłużyć czas potrzebny do awansu, dowalić biurokracji i naszczuć jednych na drugich i git.
#niepopularnaopinia #500plus
socjalistyczne chwyty nie rozwiazuja problemu. nauczyciele byc moze powinni wiecej zarabiac (choc z osobistych doswiadczen to naprawde nielicznym dalbym choc zlotowke wiecej)ale caly system edukacji przydaloby sie zrownac z ziemia, zaorac i postawic
@Siley: hehe po co policjant steajkowal, też może robotę zmienić i git przecież
Dokładnie
Komentarz usunięty przez autora
Te dwie rzeczy należy oddzielić.
Jeśli zaś chodzi o to, jak dana osoba pracuje, to na szczeblu najniższym masz dyrekcję oraz kuratorium, które powinny dbać
Ponadto użyłam celowej generalizacji, żeby pokazać patologiczny aspekt samego programu, który z założenia jest zły. Według mnie.