Wpis z mikrobloga

Mam telefon stacjonarny oraz komórkę z nielimitowanymi rozmowami oraz neostradę do 10mb w #orange. Całośc kosztuje chyba 89 zł miesięcznie.

Chciałbym zmienić neostradę na t-mobile do 20gb bez limitu, ale zależy mi, żeby mieć nadal stacjonarny oraz kartę z rozmowami bez limitu (na komórki).

Internet domowy lte w t-mobile kosztuje 49 zł msc, tak więc (chcę się zmieścić w tej samej cenie lub taniej) na stacjonarny oraz komórkę z rozmowami bez limitu (może być sama karta bez telefonu) mam do 40 zł. Czy znajdę gdzieś taką ofertę? Dodam, że chodzi mi o standardowy stacjonarny po kablu i zachowanie obecnego numeru stacjonarnego).

#internet #lte #telefony #komputery
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Właśnie to jest ta bolączka mieszkania na wsi, u mnie to samo, albo LTE albo radiówka, bo na światłowód się dwie stare p---y nie zgodziły, coś więcej, bez limitu to tylko jest napisane, tak naprawdę dostajesz 100gb albo 150gb do wykorzystania i po tym czasie włącza się tzw "lejek" czyli ograniczenie do 64kb/s albo 128 nie wie jak to teraz jest, wiem ze w cyfrowym polsacie można za dodatkową
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Ja byłbym ostrożny z internetem mobilnym - jedno na reklamie, drugie w umowie małym druczkiem. Raz że limity transferu danych masz w umowie a dwa to że zdarzało się niekiedy blokowanie internetu tylko ze względu na "wysokie użycie łącza". Poza tym różnie jest z zasięgiem i obciążeniem BTSów. U mnie mam radiówkę i też mieszkam na wsi i wiem że z internetem jest różnie i podłużnie.
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek W T-mobile internecie domowym nie ma lejka ani limitu więc nie czytaj Przemasu bo to typowy przykład "nie wiem ale się wypowiem" xD

Oferta jest brana jak ciepłe bułeczki więc może na początku być szybko a z miesiącami zwalniać z powodu coraz większego ruchu.
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: wieś w której w grę wchodzi wolny ADSL lub LTE. Obawiałem się że masa ludzi może korzystać tu z LTE, ale 20Mbit śmiga z pełną prędkością całą dobę. Tylko że to jest dość hojnie wyposażona wieś, u Ciebie może być inaczej, dlatego lepiej przetestować, żeby nie władować się na minę.

A co do stacjonarnego to nie wiem jak w innych sieciach, ale w Play za 20 zł (15, jeżeli
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek w Orange najtanszy abonament stacjonarny to 30 PLN ale możesz skorzystac z oferty Orange strefa - ona też rabatuje komórkę czyli za 45 zeta wychodzi albo wez sobie Love Mini za 79 masz internet LTE w Orange - zasieg jak w TMobile i komorke z nielimitowanymi rozmowamusms, mms . A ogolnie po ci Ci ten stacjonarny ?
  • Odpowiedz
@prezes_internetu: aaaale w Orange masz internet z limitem, a dodatkowo ograniczają prędkość (na kilkanaście godzin) jak się za dużo ściąga (σ ͜ʖσ)

@stworek_potworek_pokaze_jezorek: BTS to jest ten cały maszt z antenami. Nie wydaje mi się żeby ktoś likwidował kabel, u mnie (dom jednorodzinny) kabel został po odłączeniu wszystkich usług. To byłoby bez sensu, bo: a) koszty b) może klient jeszcze
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Cholera wie, chociaż obstawiałbym, że lepiej powinno być na wsi. Jeżeli mieszkasz w miarę blisko (1-2 km) nadajnika to powinno być ok.

Jak wrzucisz do smartfona to spokojnie pewnie możesz na nim robić speedtesty (obowiązkowo w godzinach 18-22) i zobaczysz jaki jest ping / transfer. Jak w domu będzie średnio to sprawdź jeszcze na zewnątrz.

@prezes_internetu: ja mam w Orange limit 999GB i co z tego, skoro
  • Odpowiedz
@prezes_internetu: nie sprawdzałem tego, nie wiem jak mógłbym to zrobić. Ja korzystam z neta kilka godzin dziennie, nieraz nawet 8, często do kilku godzin dziennie w sumie (2 kompy + smartfon) przeglądany jest youtube. Do tego na drugim kompie rodzice, też nieraz kilka godzin dziennie. Od czasu do czasu pobierałem jakieś większe pliki po kilka-kilkanaście GB. W tym roku może kupię też smart tv, więc pewnie jeszcze wzroście zużycie.

@
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Sprawdziłbym jak to działa w tygodniu (np. rano / w okolicach południa + w godzinach szczytu, czyli wieczorem) oraz taka sama powtórka w weekend (wtedy pewnie więcej ludzi korzysta z internetu). Najbardziej istotne są te wieczorne godziny, kiedy sieć jest najbardziej obciążona, jeżeli wtedy internet będzie Ci działał dobrze, to chyba można brać :)
  • Odpowiedz