Wpis z mikrobloga

1. Łukasz Żak: zabił jedną osobę. 20 lat więzienia, dożywotni zakaz prowadzenia, 15 lat bez warunkowego zwolnienia, kilkaset tysięcy zadośćuczynienia.

2. Adwokat Paweł Kozanecki: zabił dwie kobiety. 1,5 roku więzienia, zakaz prowadzenia na 4 lata.

3. Agnieszka Z. (córka lekarzy, debtystka) zabiła trzech motocyklistów w 2021. Prawomocnie skazana na 5 lat więzienia. Na wolności, gdyż ma depresję.

#rozkmina
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@beconase: przyznam nie mogę ogarnąć swoim umysłem dlaczego temat tej Agnieszka Z. praktycznie na mikro przeszedł bez echa.
Może nie wiem z dwa wpisy były przy 14milionach wpisów o zruganych gówniarach przez żula.
  • Odpowiedz
@beconase fajna ta rozkmina. Podoba mi sie.
Nie są wazne okoliczności, ważny jest zawód rodziców.

Czyli co? Nieważne czy zabiłeś gościa na hulajnodze co wjechał pod koła, czy po pijaku z 6 zakazami wbiłeś sie na przeciwny pas i zabiłeś. Wyrok taki sam.

A teraz na
  • Odpowiedz
  • 18
To Ty rozmywasz. Gość kozaczył, nie wyraził skruchy i s--------ł, ale go złapali i wyłapał maxa, wiecej się już nie da. Fair.

Laska nie piła, nie z----------a, ale zabiła 3x więcej osób (statystyka to d----a), potwierdzone PRAWOMOCNYM wyrokiem sądu.

I nie siedzi.

Zakazu
  • Odpowiedz
To o to chodzi?

@beconase: Plecy rodziców vs brak jakichkolwiek pleców, jaśniejszego przykładu jak się mają sprawy chyba nie da się znaleźć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@beconase: I tak i nie.

W przypadku Żaka naprawdę nie ma żadnych okoliczności łagodzących. Po prostu nie ma. Nie znalazłem nawet jeśli chciałbym zrobić fikołka z saltem w tył.

Jeśli istnieje przypadek dla którego istnieją maksymalne widełki to on nim jest. Mógł zabić tylko więcej
  • Odpowiedz
  • 12
@MateMizu: No jasne. Ale trup jest trup. Chciał, nie chciał, chciała, nie chciała.`.
On slusznie wylapal max wymiar, ona zaslania się depresją (robiąc statystycznie 3x większą szkodę) i lata na wolności.
Żeby nie bylo, śmiertelny c°°° w dupę pijanym kierowcom.
Ale co z tymi trzeźwymi? Lepsi są, bo są z kasty?
  • Odpowiedz
@beconase: Czy to jest twoja pierwsza styczność z prawem? Serio pytasz dlaczego spowodowanie wypadku śmiertelnego pod wpływem jest gorzej karane niż wypadek na trzeźwo? Albo z-----------c vs nie z-----------c? Z zakazem vs bez zakazu?
  • Odpowiedz